Sari la conținut
petronela-rotar-si-alexandru-cretu-la-mix-actual

Sunt la fel de ambițioși și de creativi, pe cât sunt de frumoși. Au strâns în echipă și alții ca ei - ba chiar cresc unii mici de tot alături, care muncesc din tot sufletul, fără simbrie, pentru festivalul LOR. Și țintesc acolo unde nu s-au mai avântat de multișor brașovenii noștri.

C'art fest-ul, născut din vis de tânăr cristolovean, dornic să aducă, pentru ai lui, ceva care să le sporească dragostea de frumos, vorbește, de fapt, despre bucurie și prietenie.

Alexandru Crețu și-a crescut visul și a câștigat pariul cu cei care nu pricepeau cum și de ce un festival de artă și cultură la Cristian? Pentru că da, merită 1% din bugetul comunei pentru bucuria pe care o revarsă și pentru tot ceea ce întoarce - chiar material, pentru cârcotași! - Cristianului.

Bugetul, la început mic, a sporit prin interesul sponsorilor, așa că, de trei ani festivalul tot crește.

Cristolovenii au întâlnit, la ei acasă, legende pe care le văzuseră doar la televizor: Mălăele, Marcel Iureș, Felicia Filip...

Anul acesta vin Gheorghe Zamfir și Ciocârlia și Oana Pelea, Florin Piersic Jr. sau Mircea Cărtărăscu.

Nu mai încap numele într-o știre, nici măcar într-o emisiune întreagă...

Petronela Rotar, venită la ediția a doua doar să prezinte, nu s-a mai dat dusă. Venit, plăcut, iubit, rămas! Și cum să nu rămână într-un proiect care măngâie și suflet de artist și minte de scriitor și dor de brașovean?

Pentru C'art fest, brașovenii s-au pus pe drum și au stat la cozi în anii trecuți, cu sutele. Sub soare sau sub ploaie. Să fie și ei acolo, să vibreze în locații cu oameni faini și cu parfum de trecut.


Alex și Petronela spun povestea C'art fest la Mix Actual. Ediția a patra începe în mai puțin de o lună. Și anul acesta e sigur cea mai cea!


Petronela Rotar - manager C'art fest. Și Alexandru Crețu - președintele onorific. La Mix Actual.

https://m.youtube.com/watch?v=YuFF9puAQs0&feature=youtu.be

Comentarii

Ultimă oră