Sari la conținut

Peste 60% dintre angajați nu se așteaptă la o mărire de salariu

peste-60-dintre-angajati-nu-se-asteapta-la-o-marire-de-salariu

Anul 2018 va aduce o migrare masivă a forţei de muncă între companiile care îşi desfăşoară activitatea în România.

Potrivit unui sondaj al celei mai mari platforme dedicate angajaţilor din România, 60% dintre respondenţi au spus că îşi doresc să îşi schimbe locul de muncă în anul care urmează, cu toate că peste 48% dintre angajaţi nu se tem că vor fi concediaţi în următoarele şase luni.

Pentru a putea face cu succes pasul către un alt loc de muncă în anul care urmează, circa 62% dintre participanţi au spus că sunt dispuşi să participe la cursuri de specializare, iar peste 40% dintre ei au declarat că sunt dispuși să se mute în alt oraş pentru a începe o nouă carieră.

Cu toate astea, cei mai mulţi participanţi la sondaj recunosc faptul că le va fi greu să găsească un loc de muncă potrivit pregătirii şi aşteptărilor lor. Aproape 45% consideră că în prezent sunt mult mai puţine oportunităţi de angajare decât erau în urmă cu şase luni.

Hotărârea angajaţilor de a căuta noi oportunităţi în 2018 este alimentată de mai mulţi factori care, în opinia lor, le vor afecta și veniturile, şi dezvoltarea profesională.

Peste 60% dintre angajaţi nu se aşteaptă la niciun fel de mărire a salariului în următoarele şase luni.

Comentarii

Ultimă oră