Sari la conținut

Peste 4.200 de elevi, aşteptaţi la simularea Evaluării Naţionale

peste-4200-de-elevi-asteptati-la-simularea-evaluarii-nationale

Elevii claselor a VIII-a au început, de astăzi, simularea examenului de Evaluare Naţională. Prima probă este cea de limba şi literatura română.

Calendarul simulării Evaluării continuă în 6 martie cu Matematica şi în 7 martie - Limba şi literatura maternă pentru candidaţii care studiază în limbile minorităţilor naţionale. În 16 martie vor fi comunicate rezultatele.

Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog, decât dacă elevii solicită în mod expres acest lucru. Notele vor fi analizate la nivelul claselor şi al şcolilor, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Rolul simulării este de a obişnui elevii cu atmosfera de examen, cu tipul şi gradul de dificultate a subiectelor, de a evalua nivelul de pregătire a elevilor şi de a remedia problemele, acolo unde ele sunt constatate.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, prof. Ion Negrilă, 4.233 de elevi de clasa a VIII-a de la şcolile din judeţul Braşov sunt aşteptaţi să participe la această simulare.

În altă ordine de idei, profesori din 1.100 de unităţi de învăţământ, din 28 de judeţe, au optat să boicoteze simularea Evaluării Naţionale.

Potrivit reprezentanţilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, protestul este cauzat de nemulţumirile majore şi lipsa de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două camere din Parlamentul României la solicitările lor.

Solicitările dascălilor vizează soluţionarea problemei privind reîncadrarea personalului didactic după intrarea în vigoare a Legii–cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Sindicaliştii mai vor să fie rediscutată grila de salarizare pentru personalul didactic, având în vedere că această categorie socio-profesională are coeficienţi de ierarhizare situaţi în pătrimea inferioară.

Mai multe detalii aici:

https://youtu.be/yzG6WlxIQMM

Comentarii

Ultimă oră