Sari la conținut
peste-30-de-grade-pana-la-sfarsit-de-iulie

Regimul termic va rămâne unul în general cald pentru această perioadă, cu temperaturi ce vor oscila între 27 şi 35 de grade, iar probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicată în ultimele zile din luna iulie.

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, aferentă perioadei 17 - 30 iulie, în Transilvania, vremea se va încălzi treptat, devenind călduroasă spre finalul săptămânii, când media temperaturii maxime va fi de 32 de grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 15 grade.

În intervalul 24 - 30 iulie, regimul termic nu va avea variaţii semnificative, vremea urmând să se menţină călduroasă.

În unele zile ale ultimei săptămâni din iulie vor fi posibile ploi de scurtă durată şi în general slabe cantitativ, cu probabilitate ceva mai ridicată de apariţie în intervalul 25 - 26 iulie.

La munte, la începutul primei săptămâni, vremea va fi răcoroasă, mai ales în timpul dimineţilor, când media valorilor minime va fi de 6 grade, iar a celor maxime nu va depăşi 18 grade. Ulterior, procesul de încălzire se va remarca şi în această regiune, astfel încât, în jurul datei de 23 iulie, se va ajunge la maxime, în medie de 24 de grade şi minime în jur de 14 grade.

În a doua săptămână, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, se preconizează o scădere uşoară a valorilor termice, spre o medie a maximelor de 20 de grade şi a minimelor în jur de 12 grade.

Ploile se vor semnala doar cu totul izolat în timpul după-amiezelor. Probabilitatea va fi ridicată pentru averse care, local, pot fi torenţiale în săptămâna 24-29 iulie, cantităţile mai însemnate fiind estimate pe 25 - 26 iulie şi în ultimele zile ale acestei perioade.

Comentarii

Ultimă oră