Sari la conținut

Peste 15 milioane de lei pentru iluminatul public din Braşov

peste-15-milioane-de-lei-pentru-iluminatul-public-din-brasov

Consilierii locali braşoveni au aprobat în şedinţa de plen de vineri indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea şi extinderea iluminatului public în municipiul Braşov.

Potrivit actului normativ, pe 17 străzi din municipiu va fi refăcută reţeaua de iluminat public, iar pe stâlpi vor fi montate lămpi cu LED.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la peste 15,3 milioane de lei, iar lucrările se vor efectua pe acele străzi unde actualele sisteme au durata de exploatare expirată, dar şi pe unele porţiuni pe care nu există reţea de iluminat public.

Cea mai costisitoare investiţie va fi pe un tronson de pe Bulevardul Griviţei, unde nu a existat sistem de iluminat public până acum.

Potrivit Primăriei Braşov, pe străzile Lacurilor, Stejarilor, Brazilor, Victoriei, I.L. Caragiale reţeaua de alimentare cu energie electrică era veche şi montată în variantă supraterană, corpurile de iluminat au o vechime mai mare de 15 ani, stâlpii de iluminat era vechi din beton sau metal şi nu mai asigură siguranţă în exploatare.

De asemenea, pe străzile Oltului, Someşului, în zona pietonală Lacul Noua, pe şoseaua Cristianului sau pe aleea Tiberiu Brediceanu, iluminatul era parţial, incomplet, cu corpuri de iluminat vechi stâlpi deterioraţi şi cablu de alimentare deteriorat, astfel că sunt necesare lucrări de modernizare a reţelei.

Comentarii

Ultimă oră