Sari la conținut
perioada-de-foc-pentru-elevi-si-liceeni

De astăzi, 2 mai, elevii s-au întors la şcoală, după vacanţa de primăvară. Aceştia vor avea cursuri până pe 17 iunie, când începe vacanţa de vară. Până atunci, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru elevi urmează o perioadă de foc, deoarece îi aşteaptă câteva săptămâni cu teze şi examene, în funcţie de nivelul de învăţământ.

Pentru elevii din clasa a IV-a, din 3 mai începe evaluarea naţională, testări pe care le vor susţine şi elevii de clasa a VI-a, din 10 mai. Notele evaluărilor naționale nu se trec în catalog, rezultatele fiind utilizate pentru analizarea pregătirii acestora. Iată Calendarul complet:

Calendarul Evaluării Naţionale de la finalul clasei a IV-a 2017:

  • 3 mai 2017: Limba română
  • 4 mai 2017: Matematică
  • 5 mai 2017: Limba maternă

Calendarul Evaluării Naţionale de la finalul clasei a VI-a 2017:

  • 10 mai 2017: Limbă şi comunicare

11 mai 2017: Matematică şi ştiinţe

Testările de la finalul clasei al VI-a sunt interdisciplinare. Testul de limba şi comunicare cuprinde Limba şi literatura română şi Limba modernă, iar testul de Matematică şi ştiinte cuprinde Matematică, Fizică şi Biologie.

Pentru clasa a VIII-a, anul școlar se încheie pe 9 iunie, urmând ca evaluarea națională să înceapă în 19 iunie. Înscrieri se fac în perioada 7-9 iunie, iar primele rezultate vor fi afişate în 26 iunie.

Pentru clasa a XII-a, anul şcolar se încheie pe 26 mai, iar examenul de Bacalaureat începe în 6 iunie, cu probele orale. Înscrierile candidaţilor la sesiunea de vară încep în 22 mai, iar primele rezultate vor fi cunoscute în 5 iulie.

Programul național „Școala altfel” se poate desfăşura în perioada 15 mai – 9 iunie 2017. Vacanţa de vară va fi între 17 iunie şi 10 septembrie.

Comentarii

Ultimă oră