Sari la conținut

PERICOLE pentru Tâmpa: Grătarele, ATV-urile și motocicletele

pericole-pentru-tampa-gratarele-atvurile-si-motocicletele

Agenţia Metropolitană Braşov, în calitate de custode al Ariilor Protejate Muntele Tâmpa şi Stejerişul Mare, şi-a propus implementarea unui program de protejare a acestora prin implicarea publicului larg (agenţi economici, instituţii de învăţământ de stat şi private, organizaţii nonguvernamentale, instituţii publice)  şi a localnicilor  în activităţii de valorizare a patrimoniului natural și turistic al ariilor naturale, și creşterea gradului de conştientizare în rândul publicului vizat în ceea ce priveşte comportamentul adecvat în aceste zone. Astfel, Agenția Metropolitană Brașov a lansat ieri, împreună cu partenerii săi, campania „Prietenii muntelui Tâmpa”, demers care se subscrie prevederilor Strategiei Naţionale şi Planului de acţiune pentru Conservarea Biodiversităţii 2010 – 2020 – în care unul dintre obiectivele tematice este „Comunicarea, educarea şi conştientizarea publicului”, scrie bizbrasov.ro.

„Deşi există amenajări pentru desfăşurarea turismului, acestea sunt uneori ignorate. S-au găsit vetre de foc sau urme de acces pe lângă potecile amenajate. De asemenea, sunt probleme în ceea ce privește accesul cu mijloace de transport motorizate în zona ariei protejate, dar şi depozitarea de deşeuri pe suprafaţa sau la limita ariei”, a explicat Dragoș David, directorul AMB. Acesta a precizat că începând din luna mai vor fi blocate zonele prin care se pătrunde, în prezent, cu ATV-urile sau motocicletele pe Muntele Tâmpa și, de asemenea, vor fi instalate indicatoare care vor interzice accesul acestor vehicule, dar și că aprinderea focului este strict interzisă.

Tot de luna viitoare, se va trece și la aplicare de amenzi pentru cei care nu respectă aceste reguli, acestea ajungând la suma de 5.000 de lei pentru persoane fizice și 50.000 de lei pentru persoane juridice.

Comentarii

Ultimă oră