Sari la conținut

Performanţe mondiale şi europene la Braşov!

performante-mondiale-si-europene-la-brasov

01.09.2019 – La Campionatul Mondial de Alergare de 50KM desfăşurat la Braşov s-au înregistrat rezultate excelente!

Braşovul a fost martorul unui şir de performanţe extraordinare! Campioana mondială a Campionatului de Mondial de Alergare de 50km de la Braşov, Alyson Dixon din Marea Britanie, a doborât cea mai bună performanţă mondială, cu un timp uluitor de 3:07:20, iar campionul mondial al ediţiei 2019 a Campionatului Mondial de Alergare de 50Km, spaniolul Iraitz Arrospide a scăzut timpul celei mai bune performanţe europene la 02:47:42! (Rezultatele urmează să fie ratificate de IAU – Asociaţia Internaţională de Ultramaraton

Clasamentul final al ediţiei 2019 a fost următorul:

FEMININ

  • Alyson Dixon (Marea Britanie) - 03:07:20
  • Helen Davies (Marea Britanie) - 03:09:16
  • Alicia Perez (Spania) - 03:15:09

MASCULIN


1. Iraitz Arrospide (Spania) - 02:47:42
2. Lungile Gongqa (Africa de Sud) - 02:48:26
3. Daniel Nash (Marea Britanie) - 02:49:01

ECHIPE FEMININ

1. Marea Britanie şi Irlanda de Nord 9:39:33
2. Statele Unite ale Americii 10:03:18
3. Austria 10:19:58

ECHIPE MASCULIN

1. Africa de Sud 8:28:38
2. Germania 8:35:52
3. Marea Britanie şi Irlanda de Nord 8:41:00

Totodată, echipa naţională a României a participat în premieră la un campionat internaţional de alergare de 50KM şi a ocupat locul 16 la feminin prin Todoran Paula Claudia - CSM Zalău (03:28:08, record naţional) şi locul 32 la masculin prin Crainic Andrei Marius CSM Cluj-Napoca (03:07:28). Echipele naţionale au ocupat locul 7 la feminin şi 9 la masculin.

De remarcat prezenţa în cursa open a campionului naţional la alergare montană lungă, Cristian Marian Moșoiu, legitimat la Steaua Bucureşti, care a câştigat cursa cu un timp de 03:06:43, stabilind recordul naţional!

Rezultatele finale le puteţi găsi aici: http://brasov50km.com/rezultate/

Campionatul Mondial de Alergare de 50 km este primul campionat mondial de atletism organizat în România, însă organizarea sa a fost apreciată ca fiind una dintre cele mai bune din întreaga lume de către oficialii IAU (Asociaţia Internaţională de Ultramaraton) şi de către atleţii şi oficialii ţărilor participante. Cursa a fost una excelentă, iar atleţii au apreciat traseul de la Braşov ca unul foarte bun, pe care se pot realiza performanţe de top, graţie configuraţiei traseului şi a diferenţei optime de nivel.


Campionatul Mondial de Alergare de 50KM de la Braşov reprezintă cea de-a treia ediţie a acestui campionat mondial şi totodată prima ediţie care se organizează în Europa.


La acest campionat au participat sportivi din 29 de ţări (două ţări au avut atleţi care s-au retras în ultimul moment din cauza accidentărilor) reprezentând toate continentele.


„În acest moment simt o mândrie neţărmurită că sunt român, pentru că în România s-a organizat un eveniment extraordinar! Campionatul Mondial de Alergare de 50km a fost o provocare pentru echipa de organizare şi pentru oraşul Braşov.

Am reuşit însă să ducem la bun sfârşit un campionat mondial a cărui organizare a fost apreciată ca fiind excelentă de către toţi participanţii. Nu îmi rămâne decât să felicit din suflet toată echipa de organizare şi să mulţumesc sincer tuturor celor care ne-au sprijinit, de la minister, la primărie, prefectură, consiliu judeţean, poliţie şi până la voluntarii şi spectatorii care au fost prezenţi în număr impresionant la acest eveniment” - Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.


Campionatului Mondial de Alergare de 50KM a fost organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism şi cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, Primăriei Municipiului Braşov, Consiliului Judeţean Braşov şi Prefecturii Braşov.
Alături de organizatori s-au aflat parteneri (Agenţia Metropolitană Braşov, Alpin Conference Center, Universitatea Transilvania, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Hospice Casa Speranţei, Coresi); sponsori (Spartan, Olea, Perskindol, Kinesis, Green Cola, Recuperare Acasă, BLife, Rădăcini Motors) şi parteneri media (Radio România Braşov, 100% Sport, NewsBV, BizBraşov, 24FUN, MixTV, Radio Braşov, Transilvania 365, Braşovul Tău, TV BV, Iubim Braşovul, Braşov Metropolitan, România Pozitivă, Infotrafic).


Toate informaţiile legate de desfăşurarea competiţiei pot fi găsite pe site-ul www.brasov50km.com.

Despre F.R.A.

Federaţia Română de Atletism are un lung istoric, pornit în 1912, prin înfiinţarea ,,Comisiei de atletism, alergări pe jos şi concursuri”, parte a Federaţiei Române a Societăţilor Sportive. A urmat înfiinţarea Federaţiei Române de Atletism (FRA), a 19-a federaţie pe lista mondială şi afilierea la IAAF în 1923. România are numeroşi atleţi medaliaţi cu aur, argint şi bronz la Olimpiadă, Campionatele Mondiale şi Europene de Atletism şi concursuri internaţionale.

Comentarii

Ultimă oră