Sari la conținut

Percheziţii DNA în Braşov vizând fapte de corupţie

perchezitii-dna-in-brasov-vizand-fapte-de-coruptie

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Alba Iulia fac, în aceste momente, patru percheziţii în judeţele Covasna, Braşov şi Iaşi, dintre care una la o instituţie publică, surse judiciare declarând că este vorba despre Judecătoria Sfântu Gheorghe, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Surse judiciare declară că percheziţii au loc inclusiv la Judecătoria Sfântu Gheorghe, vizând fapte de corupţie. Conform surselor judiciare citate, este vizată judecătoarea Elena Poiană, care la data faptelor - august 2015 - era judecător la Tribunalul Harghita, iar acum este preşedintele Judecătoriei Sfântu Gheorghe. Judecătoarea este bănuită că a pretins 10.000 lei pentru a dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv în cazul a doi inculpaţi trimişi în judecată în stare de arest preventiv pentru tâlhărie calificată, în condiţiile în care cei doi ar fi comis tâlhăria cu premeditare, respectiv au pătruns mascaţi la părţile vătămate - persoane în vârstă - le-au imobilizat şi le-au stropit cu lichid inflamabil, ameninţându-le cu un cuţit.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, din partea Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi din partea Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Alba şi Iaşi.

Comentarii

Ultimă oră