Sari la conținut

Pensionarii vor folosi din luna septembrie cardurile de călătorie

pensionarii-vor-folosi-din-luna-septembrie-cardurile-de-calatorie

Seniorii nu trebuie însă să se îngrijoreze: primesc în continuare reduceri, sau după caz, gratuități, ca și până acum. Biletul de pensionar va fi înlocuit cu cardul de călătorie.

Începând cu luna septembrie 2018, la urcarea în autobuz, seniorii vor valida cardul de călătorie, nu vor mai folosi biletele de călătorie cu preț special.

„Implementăm o nouă etapă din proiectul de management informatic al transportului, iar pentru acest lucru pensionarii vor putea să-şi ia gratuităţile sau compensările de tarif de 50% exclusiv pe baza cardului. Este foarte simplu de folosit, persoana ştie astfel şi câte titluri de călătorie mai sunt valabile şi în plus, toate informaţiile, pe baza validărilor, intră în sistemul nostru, astfel încât vom putea face anumite creşteri de autovehicule puse la dispoziţie pe anumite trasee”, a precizat Ovidiu Bucurei, director general RATBV SA.

Pensionarii care mai au bilete încă, le pot folosi până le vor termina, apoi vor face încărcările doar pe card.

Cardurile se vor putea încărca la casierii, la cele 30 de automate, funcţionale 24 de ore, în staţii, sau cu cardul de credit, pe aplicaţia card.ratbv.ro.

În prezent, bilete gratuite primesc veteranii de război, deportaţii, foştii deţinuţi politic etc. 15 bilete gratuite primesc seniorii cu pensii până în 1200 de lei, iar dacă mai au nevoie, îşi cumpără bilet cu 50% reducere. Restul pensionarilor au 50% reducere pe mijloacele de transport în comun.

Comentarii

Ultimă oră