Sari la conținut

Pelerinii marșurilor religioase, se pot deplasa doar pe trotuare

pelerinii-marsurilor-religioase-se-pot-deplasa-doar-pe-trotoare

  La ordinul Comisiei de Circulaţie, participanții la marșuri religioase, se pot deplasa începând de anul acesta doar pe trotuare, pentru a nu mai bloca străzile, perturbând circulația.


  În Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Brașov s-a discutat ieri despre avizarea procesiunilor religioase care ar urma să se desfășoare pe străzile Brașovului în următoarea perioadă.

Dacă anii trecuți pelerinii care au participat la aceste manifestări au putut mărșălui pe prima bandă de circulație pe străzile cu trafic auto, de această dată, membrii Comisiei de Circulație au dat avizul pentru aceste procesiuni cu mențiunea ca participanții să circule doar pe trotuare, astfel ca traficul auto să nu fie perturbat.

Prima manifestare care a fost avizată este „Marșul pentru viață”, organizat de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – filiala Braşov, care ar urma să aibă loc în data de 25 martie între orele 13.30 – 17.00. Traseul va fi următorul: Biserica Înălțarea Domnului (punct de pornire) – Bulevardul 15 noiembrie – Str. Iuliu Maniu – Str. Nicolae Iorga – Biserica Buna Vestire – Parcul Central – Zona Modarom – Str. Republicii – Piața Sfatului – Str. Mureșenilor – Str. George Barițiu – Maternitate – Str. George Bariţiu – Piaţa Sfatului.

O altă procesiune religioasă pentru care Comisia de Circulație a emis avizul în vederea desfășurării este cea organizată de către Parohia Romano Catolică cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului. Aceasta va avea loc în data de 15 aprilie, și va începe la ora 21.30 din fața Bisericii Catolice de pe Mureșenilor, credincioșii urmând să urmeze traseul str. Mureșenilor – Piața Sfatului – str. Repuplicii – Michael Weiss cu întoarcere la biserica de pe Mureșenilor. Pe strada Mureșenilor, pelerinii vor fi obligați să mărșăluiască doar pe trotuar. De asemenea, Parohia Catolică va mai organiza o altă procesiune religioasă, pe același traseu și în data de 18 iunie 2017, în intervalul orar 12.00 – 13.00.

Și Asociația Oastea Domnului, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, va organiza în data de 22 aprilie 2017, începând cu ora 11.30, o slujbă religioasă la Monumentul Eroilor Revoluției. După slujbă, participanții ar urma să organizeze un marș pe traseul B-dul Eroilor – str. Toamnei – str. Hărmanului – Bd. Gării – Sala Sporturilor (și în acest caz marșul urmând să se desfășoare doar pe trotuare).

Comentarii

Ultimă oră