Sari la conținut

Pelerinaj prin Centrul Braşovului, în „Sâmbăta lui Lazăr”

pelerinaj-prin-centrul-brasovului-in-sambata-lui-lazar

Sâmbătă, 8 aprilie 2017, în ajun de Florii, la iniţiativa părintelui protopop Dănuţ-Gheorghe Benga şi cu binecuvântarea ÎPS Dr. Laurenţiu Streza, Mitropolit al Ardealului, va fi organizat (Pentru al şaptelea an la rând), un pelerinaj în ajunul marelui praznic creştin al Intrării Domnului în Ierusalim.

„Pelerinajul actualizează drumul parcurs de Mântuitorul Nostru din Betania către Ierusalim şi pregăteşte sărbătoarea de duminică, totodată fiind o binecuvântare pentru credincioşii braşoveni”, a declarat protopopul Braşovului, Pr. Dănuţ Benga.

Pelerinajul va începe de la ora 16.30, după Vecernia din Sâmbăta lui Lazăr, care va fi oficiată în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piaţa Sfatului. De acolo, procesiunea ce-i va avea pe preoţii cu prapurii în frunte, se va îndrepta pe Strada George Bariţiu, cu o oprire la Biserica „Sfânta Treime” (grecească), va trece prin parcul Colegiului Naţional „Andrei Şaguna”.

Preoţii şi enoriaşii de la Biserica Sf. Cuvioasa Parascheva (Groaveri) se vor alătura alaiului, care va continua pe Strada Băilor, până în Piaţa Unirii.

Oprirea va fi la Biserica Sf. Nicolae din Şcheii Braşovului, unde va fi oficiată Litia (slujbă de binecuvântare a prinoaselor, a bucatelor) de dinaintea praznicului Intrării Domnului în Ierusalim.

Comentarii

Ultimă oră