Sari la conținut

Pe 9 septembrie e Ziua Internațională a Ursulețului de Pluș

pe-9-septembrie-e-ziua-internationala-a-ursuletului-de-plus

Astăzi, în toată lumea este sărbătorită Ziua Ursuleţului de Pluş.

Deşi îi spunem noi generic "ursuleţ de pluş", sărbătoarea se extinde şi se referă la orice "muţunache" pufos, o păpuşică de pluş, reprezentând în general animale (pentru că ele sunt favorite): căţel, pisică, văcuţă, broască ţestoasă, şoricel, raton, elefant etc. Singura condiţie - să fie de pluş.

Ursuleţul de pluș este un simbol al copilăriei, dar și al afecțiunii. Chiar și după ce trecem de copilarie, unii dintre noi rămânem atât de ataşaţi de câte un ursuleţ de pluş, încat îl ţinem în pat lângă noi, pe o canapea sau pe un raft, la loc de cinste. Să ne aducă aminte de copilarie. Nu puţini sunt şi cei care oferă în dar un ursuleţ de pluş ca semn de iubire sau de afecţiune. Cu un astfel de cadou nu dai greş.

Ei bine, nu mulţi ştiu că ursuletul de pluş are si o zi a lui. În 9 septembrie, la nivel mondial se celebrează importanța pe care acesta l-a avut şi îl are în continuare în viaţa copiilor, dar şi al adulţilor, înca de la apariţia lui. E jucărie, dar în acelaşi timp prieten şi confident.

La Zărneşti a fost inaugurat un Muzeu al Ursuleţului de Pluş. Asociaţia de Protecţie a Animalelor "Milioane de Prieteni" a organizat o acţiune prin care a colectat animaluţe de pluş de la donatori. Fiecare jucarie a venit în colecţie însoţită de "povestea sa proprie". În Muzeu European al Ursuleţilor de Pluş se află şi cei doi urşi de pluş confecţionaţi pentru a marca naşterea prinţesei Charlotte Elizabeth Diana, fiica Prinţului William şi a Ducesei de Cambridge. Ursuleţii giganţi au fost donaţi Rezervaţiei de Urşi Libearty din Zărneşti.


    Aşadar astăzi, pe 9 septembrie, ne sărbătorim jucărioarele de pluş. Redevenim copii şi le serbăm ziua. Hai recunoaşteţi. Cu siguranţă aveţi cel puţin vreun muţunache ce v-a cucerit inima (dacă nu o colecţie întreagă), primit poate de la cineva drag, ce a fost ani de zile prieten mut şi confident.

Animaluţul de pluş! Astăzi este chiar ziua lui! Luaţi-l de pe unde l-aţi abandonat, îmbrăţişaţi-l strâns, aşa cum aţi mai făcut de multe ori în trecut ... sau sărutaţi-l pe obrăjorii de pluş. Nu-i nici o ruşine. Niciodată nu-i prea tarziu să redevenim pentru o zi, sau măcar preţ de o clipă, copil.

Comentarii

Ultimă oră