Sari la conținut

Pe 20 iunie, Braşovul se va înfrăţi cu Nurnberg-ul!

pe-20-iunie-brasovul-se-va-infrati-cu-nurnbergul

Consilierul local FDGR, Christian Macedonschi a declarat, într-o conferinţă de presă, că s-a primit invitaţia oficială din partea primăriei din Nurnberg pentru înfrăţirea acestui oraş din Germania cu Braşovul. Pe 20 iunie va ajunge la Nurnberg o delegaţie oficială din Braşov formată din reprezentanţii primăriei, consilului local, consiliului judeţean, Universităţii Transilvania şi Camerei de Comerţ Braşov. Se va semna documentul de înfrăţire şi vor avea întâlniri cu reprezentanţii Camerei de Comerţ din Nurnberg cu care Braşovul colaborează, deja, prin Şcoala Profesională Kronsdat şi se va vizita aeroportul din Nurnberg, care are foarte multe în comun cu viitorul aeroport din Braşov.

În Nurnberg şi în zona sa metropolitană trăieşte cea mai mare comunitate românescă din Germania, formată din peste 70000 de oameni, printre care foarte mulţi braşoveni. Inna Schaeffler, una din cele mai puternice companii germane din Braşov, provine tot din Nurnberg. Din punct de vedere istoric, Nurnberg-ul are foarte multe în comun cu oraşul de sub Tâmpa. O parte din fortiifcaţiile şi turnurile Braşovului au fost construite, ca şi în Nurnberg, de împăratul Sigismund de Luxemburg.

”Pentru mine personal, această înfrăţire este o mare bucurie. Este concretizarea eforturilor pe care le-am depus timp de 5 ani. Am dublă cetăţenie, sunt cetăţean român şi german şi cetăţean al oraşului Nurnberg. Am plecat la 18 ani din Braşovul natal, la Nurnberg, oraşul în care m-am format. Am trăit 16 ani la Nurnberg şi m-am reîntors în Braşov. Aşa că, se poate spune că le-am înfrăţit ... avant la lettre” ! a declarat Christian Macedonschi.

Comentarii

Ultimă oră