Sari la conținut
patrula-antidrog-vine-in-scolile-din-brasov-

Instituția Prefectului Județul Brașov, Centrul de Evaluare Prevenire și Consiliere Antidrog și Inspectoratul Școlar Județean au încheiat acordul de parteneriat în vederea implementării Proiectului Județean “PATRULA ANTIDROG ÎN ŞCOLI ”.

Proiectul ce se va derula în perioada  aprilie 2016 – martie 2017,    își propunedezvoltarea unor abilităţi de viaţă sănătoasă pentru elevii brașoveni, prin implicarea acestora în activităţi de voluntariat, de educare și conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumul de alcool, tutun şi droguri, cu accent pe noile substanţe cu proprietăţi psihoactive, denumite generic “etnobotanice”.

Grupul țintă al proiectului – liceenii de clasa a X a din toate unitățile de învățământ preuniversitar din județ vor fi invitați să elaboreze în echipe de 3-5 elevi, sub coordonarea unui cadru didactic, proiecte pe temele propuse, iar cele declarate câștigătoare vor fi implementate cu sprijinul instituțiilor partenere sub sloganul “Patrula Antidrog în Şcoli ”. Astfel, elevii brașoveni își vor folosi imaginația pentru implicarea activă în societate cu scopul reducerii consumului de alcool, tutun şi droguri și pentru conștientizarea efectelor negative produse de acestea.

Este important de știut faptul că, pentru implementarea proiectelor câștigătoare, reprezentanții Centrului de Prevenire Evaluare  și Consiliere Antidrog vor face recrutări de voluntari conform legii nr. 78/2014.

Comentarii

Ultimă oră