Sari la conținut

Patru bucătari braşoveni au câştigat premii la „GastroPan 2011”

În perioada 18-20 martie, la Târgu Mureş s-au reunit cele mai importante firme din domeniile panificaţiei, cofetăriei şi gastronomiei, în cadrul celei de-a treia ediţii a Expoziţiei GastroPan 2011. Statistica manifestării a fost impresionantă: peste 12.000 de vizitatori, 92 de firme expozante din 12 ţări, programe demonstrative susţinute de zeci de maeştri brutari, cofetari şi bucătari, competiţii cu 120 de concurenţi, surprize şi premii pe măsură.
Categoriile de concurs. Cele mai bune talente din restaurantele, cofetăriile, brutăriile şi patiseriile româneşti s-au întrecut în concursul „Etalează-ţi Aptitudinile!” la expoziţia internaţională GastroPan, ce s-a desfăşurat la Târgu Mureş. „Cea mai bună pâine”, „Cel mai bun produs de patiserie”, „Decoraţii tort” şi „Creaţie artistică” au fost categoriile de concurs la care s-au înscris brutarii şi cofetarii, în timp ce pasionaţii gastronomiei şi-au demonstrat talentul la categoriile „Platouri reci” şi „Sculptură decorativă în fructe şi legume”. Bucătarii braşoveni au făcut furori.
Talentaţi la platouri reci. La categoria platouri preparate reci, Dragoş Bercea, de la Cabana Vânătorilor din Predeal şi bucătarul Daniel Buzea, de la Restaurantul Belvedere Braşov, au câştigat premiul I. Daniel Buzea a prezentat un platou frumos decorat, pe bază de păstrăv de fiord, ficat de raţă, calcan posat, ton şi scoici. Tot la această categorie s-a remarcat şi bucătarul şef al Complexului Alpin Braşov, Adrian Negescu, coordonat de maestrul bucătar Robert Man. Echipa a obţinut locul II cu un platou pe bază de sturioni, lopătari şi garnituri.
Cel mai bun sculptor în fructe şi legume. Basarabeanul Alexandru Chitic (21 de ani), din Chişinău, a participat din partea Hotelului Aro Palace Braşov la concursul de sculptură în fructe. Studentul Universităţii „Transilvania”, Facultatea de Alimentaţie şi Turism, a impresionat juriul sculptând în dovleci şi pepeni. Ansamblul având ca temă „primăvara”, realizat din flori făcute din ridichi, sfeclă roşie şi morcovi, a fost considerat de toţi cei prezenţi o adevărată operă de artă.

Premiile braşovenilor

Categoria „Platouri preparate reci” (Tematica: platou rece pentru 8-10 persoane)
Premiul I.: Bercea Dragoş (Predeal) şi Buzea Daniel  - Braşov;
Premiul II.: Negescu Adrian –  Braşov;
Categoria „Sculptură decorativă în fructe şi legume” (Tematica: Primăvara)
Premiul I.: Chitic Alexandru - Braşov

Comentarii

Ultimă oră