Sari la conținut

Mercadia Group, companie de retail controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu, va deschide săptămâna viitoare, la Braşov, prima unitate Macro.

Inaugurarea primului magazin Macro vine la un an de la lansarea pe piaţă a reţelei de magazine de cartier Mic.ro, care numără în prezent peste 460 de unităţi.
Rebranduire. Dinu Patriciu a anunţat de anul trecut că reţeaua de magazine de tip Minimax Discount, preluată în august 2010, va fi rebranduită sub numele de Macro. Reţeaua Minimax este formată, în prezent, din 44 de magazine. Oficialii companiei nu au oferit informatii despre noua reţea de magazine Macro, ele urmând a fi dezvăluite în cadrul unei conferinţe de presă.
Cine va fi prezent la Braşov. La evenimentul de la Braşov vor fi prezenţi Dinu Patriciu, preşedintele DP Holding, şi Richard Mansel, CEO-ul Macro. Mercadia Holland BV administrează în prezent trei afaceri: lanţurile de magazine Mic.ro şi MiniMax Discount (Macro), casele de pariuri Bet Arena Cafe şi minireţeaua de magazine cu produse ecologice Bio Good.
Cifrele afacerii.

Afacerea lui Patriciu din retailul alimentar este caracterizată de următoarele date:
- primul magazin Mic.Ro a fost deschis în aprilie 2010
- target de 3.000 de unităţi Mic.Ro până la finele lui 2011; din total, 1.000 de magazine vor fi fixe, iar restul mobile (chioşcuri pe roţi)
- target de 150 de unităţi MiniMax Discount până la finele lui 2011
- target de vânzări pentru Mic.Ro: 1,5 miliarde de euro

Comentarii

Ultimă oră