Sari la conținut

Patinatoarea din Brașov Mihaela Hogaș s-a calificat în finala Cupei Mondiale

patinatoarea-brasoveana-mihaela-hogas-sa-calificat-in-finala-cupei-mondiale

La Innsbruck, Austria, a avut loc a doua etapă de Cupă Mondială la patinaj viteză – juniori, din a acest sezon, competiție care i-a adus Coronei Brașov o calificare în finala Cupei Mondiale de patinaj viteză, realizată de sportiva Mihaela Hogaş.

La concursul de la Innsbruck , desfășurat în week-end-ul trecut, clubul Corona Brașov a fost reprezentat de trei sportive: Mihaela Hogaș, Roxana Manolache și Ramona Ionel.

Mihaela Hogaș a terminat pe locul 8 la proba de 500 de metri, pe locul 9 la proba de 1.000 de metri, respectiv pe locul 14 la proba de 1.500 de metri, obținând astfel calificarea în finala Cupei Mondiale la toate cele trei probe.

Sportiva a adus cele mai bune rezultate pentru România la patinaj viteză, din ultimii zece ani.

Pentru Mihaela Hogaș urmează cea mai mare provocare a sezonului, finala Cupei Mondiale și Campionatul Mondial, ambele evenimente urmând să se desfășoare la Salt Lake City (Statele Unite ale Americii), pe 3-4 martie 2018, respectiv 9-11 martie 2018.

În întrecerea din Austria, Ramona Ionel s-a clasat pe locul 36 în proba de 500 de metri, respectiv pe locul 35 în proba de 1.000 de metri, iar Roxana Manolache a încheiat pe locul 29 cursa de 1.000 de metri și pe locul 22 cursa de 3.000 de metri.

La revenirea în ţară, antrenorul Coronei Brașov, Bogdan Stănescu: „A fost prima participare a noastră într-o etapă de Cupă Mondială în acest sezon. Cele trei sportive de la Corona au fost singurele care au putut reprezenta România, pe baza punctajului, în această întrecere. Sunt foarte încântat de rezutatele Mihaelei Hogaş, mai ales că putem spune că a adus cele mai bune rezultate pentru țara noasră din ultimul deceniu. De asemenea, suntem fericiţi că ne-am atins obiectivul pentru acest sezon prin calificarea în finala Cupei Mondiale și sperăm într-o comportare bună și la această competiție”, a declarat antrenorul Coronei Brașov, Bogdan Stănescu, la revenirea în ţară.

Comentarii

Ultimă oră