Sari la conținut
pas-gresit-se-complica-lucrurile-pentru-corona

Echipa de fotbal, Corona Braşov, nu a reuşit să învingă pe propriul teren formaţia Luceafărul Oradea, scor 0-0 şi a ratat şansa de a mai face un pas spre Liga lui Mitică.

În runda cu numărul 26 din seria a doua a ligii a doua, Corona Braşov a primit vizita formaţiei Luceafărul Oradea. Braşovenii aveau mare nevoie de cele trei puncte puse în joc pentru a păstra prima şansă la promovarea în Liga I. Din păcate socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg şi Corona nu a reuşit să câştige jocul cu modesta echipă Luceafărul.

S-a jucat la o singură poartă. Oaspeţii au venit sub Tâmpa cu misiunea clară de a câştiga un punct şi s-au pus pe două linii în faţa propriei porţi. Braşovenii au început bine jocul şi în minutul trei, Manea a executat bine o lovitură liberă, mingea a ajuns la Damian, dar lovitura de cap a fundaşului Coronei a fost respinsă de portarul oaspeţilor. Şase minute mai târziu, Chirciu a centrat de pe partea stângă, iar Dâlbea a reluat de la opt metri în braţele lui Sălăjan. Trupa condusă de Dan Bona şi Aurică Ţicleanu a continuat să domine autoritar partida, dar ocaziile mari de gol au lipsit. La jumătatea reprizei, Coman a reluat cu capul pe lângă poartă o centrare a lui Chirciu. În minutul 36 Pastor nu a nimerit ţinta cu un şut de la 25 de metri şi astfel s-a intrat la cabine la egalitate, scor 0-0.

„Autobaza” a rezistat până la final. Partea secundă s-a desfăşurat pe aceleaşi coordonate, Corona a atacat şi a încercat să marcheze golul izbăvitor în timp ce oaspeţii s-au apărat aglomerat, au folosit toate metodele inventate pentru a trage de timp şi până la urmă le-a ieşit. În minutul 52, centralul Adrian Ilieş din Ploieşti a lăsat jocul să continue după ce Chirciu a fost faultat în careu de către un fundaş al oaspeţilor. În minutul 57, şutul lui Florin Manea a trecut peste poartă, iar şase minute mai târziu, Coman nu a nimerit cadrul porţii cu o lovitură de cap după o centrare perfectă a aceluiaşi Manea. În minutul 64, Corona a ratat cea mai mare şansă de a deschide scorul. Ene l-a găsit excelent cu o pasă pe Horia Popa, acesta a trimis în faţa porţii pentru Coman, care singur cu portarul a trimis peste poarta apărată de Sălăjan. În minutul 82, Ene a tras de la 16 metri dar goalkeeperul oaspeţilor nu a avut nicio problemă în a reţine mingea.În minutul 86, jucătorul oaspeţilor, Pop a văzut două cartonaşe galbene în decurs de un minut şi a fost eliminat de centralul întâlnirii. Ultima ocazie de gol i-a aparţinut lui Marcăş al cărui şut de la 16 metri a trecut puţin pe lângă poarta orădenilor. După patru minute de prelungire, arbitrul a pus capăt jocului, iar Corona a ratat o şansă importantă de a se apropia de Liga I.

„Nu am avut prospeţime fizică”. La finalul jocului, directorul tehnic al formaţiei Corona Braşov, Aurică Ţicleanu a încercat să găsească explicaţii pentru acest pas greşit.„Nu traversăm cea mai bună perioadă. Din păcate cei de la Federaţie au programt jocul nostru cu Luceafărul după 60 de ore de la meciul cu Damila Măciuca, iar lipsa de prospeţime fizică s-a văzut la acest joc. Şi Steaua şi Real Madrid au probleme când joacă la un interval atât de scurt şi acolo vorbim de o altă medicamentaţie de alte condiţii. În acest meci nu am avut nici şansă, pentru că ne-am creeat destule oportunităţi de a marca. Poate că şi arbitrajul a inflenţat jocul. Cred că am fost semnalizaţi în offside de 20 de ori şi nu cred că am fost de atâtea ori în afara jocului. Eu vreau să-i felicit pe băieţi pentru efortul depus şi vreau să le transmit şi un mesaj clar: mai avem trei meciuri şi nimic nu este terminat. Cu toate problemele pe care le avem trebuie să luptăm în continuare. Încă depindem de noi”, a spus Aurică Ţicleanu.

Corona Braşov – Luceafărul Oradea 0-0 (0-0)

Corona Braşov: Marc – Martac, Ştefan, Damian, Burlacu ( Marcăş 73’) – Chirciu (Ene 59’), Dâlbea, Pastor, H. Popa (Leonte 67’) – Manea – Coman (cpt).

Antrenor: Daniel Bona

Luceafărul Oradea: Sălăjan – Letan, Mintaş, Cura, Achim (cpt) – Ghilea (Jurcă 66’) – Neaga (Iovan 90’), Haş, Muntean, Bogdan – Bundea (Pop 64’).

Antrenor: Florin Farcaş

Cartonaşe galbene:Ştefan, Burlacu, Dâlbea – Bundea, Sălăjan, Letan, Muntean, Neaga, Pop (2), Bogdan, Iovan

Cartonaş roşu: Pop min. 86

Arbitru: Ad. Ilieş (Ploieşti)

Asistenţi: N. Megheşan (Târnăveni) şi M. Marica (Bistriţa)

Observatori: I. Onicaş (Zalău) şi M. Bucurescu (Bucureşti)

Comentarii

Ultimă oră