Sari la conținut
pas-gresit-inainte-de-roman

Corona Braşov a făcut primul pas greşit din acest an în Liga Naţională. Fetele antrenate de Bogdan Burcea şi Dumitru Berbece nu au fost în stare să treacă peste formaţia de junioare a Universităţii Cluj. S-a terminat 31-31, iar braşovencele au ratat o şansă imensă de a se apropia de locurile fruntaşe.

Fără Mihaela Briscan, accidentată, Bogdan Burcea a improvizat în linia de 9 metri. Chiar şi aşa, meciul cu Universitatea Cluj ar fi trebuit să reprezinte o simplă formalitate. Însă, braşovencele şi-au făcut singure viaţa grea şi au reuşit contraperformanţa de a ceda 4 puncte Clujului în acest sezon.

Meciul a început bine pentru Zamfir şi compania, care au trecut la conducerea jocului încă din primele minute. Diferenţele de două şi trei goluri au alternat în permanenţă, iar maximul s-a înregistrat la 14-10. De aici, a urmat un prim semn că ceva nu merge bine şi Clujul s-a apropiat la un singur gol. Forcingul din ultimele secunde ale primei reprize a stabilit un avans de trei goluri pentru Corona la pauză, 17-14.

În partea a doua, clujencele s-au apropiat din nou la o singură lungime distanţă, iar Braşovul nu a mai fost în stare să se distanţeze decisiv. Pe final, formaţia lui Carmen Amariei a egalat la 29 şi 30, atunci când Corona a evoluat în dublă inferioritate. Pe final, Cami Hotea a avut şansa golului decisiv la şapte metri, dar a ratat şi s-a terminat 31-31.

Din tabăra Coronei, cea mai bună marcatoare a fost Laura Chiper, cu 8 goluri, urmată de Cristina Zamfir, 7 goluri. Carmen Cartaş a înscris de 6 ori, Cami Hotea de 4, iar Andreea Pricopi de 3 ori. Daniela Raţiu a terminat cu două goluri, în timp ce Elena Dincă a marcat o dată. În poartă, Denisa Dedu a avut 7 intervenţii decisive, în timp ce Ana Maria Mîrcă a bifat 3 parade.

Pentru Corona va urma returul de pe teren propriu din optimile de finală ale Cupei EHF, cu HCM Roman. Partida este programată duminică, de la ora 15.00. În tur, braşovencele au pierdut cu 22-21.

Comentarii

Ultimă oră