Sari la conținut

Pârtiile din Poiană sunt deschise pentru schiori. Doar „S-ul” mare nu este practicabil

partiile-din-poiana-sunt-deschise-pentru-schiori-doar-sul-mare-nu-este-practicabil

Pârtiile din Poiană sunt deschise pentru schiori. Doar „S-ul” mare nu este practicabil.

Începând de vineri, toate pârtiile din Poiana Brașov sunt deschise pentru iubitorii sporturilor de iarnă, după ce de sâmbăta trecută au fost deschise șase dintre acestea.

În conformitate cu precizările purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, singura zonă a domeniului schiabil care nu este încă practicabilă este „S-ul” mare de pe Lupului.

Reprezentanţii Primăriei Braşov au anunţat că această porţiune de pârtie, recomandată numai schiorilor experimentaţi, necesită o serie de amenajări speciale, astfel încât schiorii să beneficieze de condiţii ideale pentru acest sport. De altfel, în ultimii ani s-a putut schia pe „S-ul mare” în sezonul 2012-2013 și la începutul anului 2017. Pârtia Lupului din Poiana Braşov este inclusă în categoria „dificilă”. Pârtia are o lungime de 2.605 metri, punctul de plecare fiind la altitudinea de 1.703 metri, iar cel de sosire este la 975, astfel că diferenţa de nivel este de 728 metri.

De asemenea, sunt funcționale toate instalațiile de transport pe cablu.

Stratul de zăpadă de pe pârtiile din Poiană este de aproximativ 80 de cm, ținând cont că ninge, dar și instalațiile de producere a zăpezii artificiale au funcționat la capacitate maximă.

Comentarii

Ultimă oră