Sari la conținut

Pârtie de săniuş şi de tubing în Poiana Brașov, până la Crăciun

partie-de-sanius-si-de-tubing-in-poiana-brasov-pana-la-craciun

Noua pârtie de săniuş din Poiana Braşov, ce va fi amenajată şi administrată de o firmă privată, va fi deschisă pe 20 decembrie. Lucrările au început de ieri şi până la data menţionată vor fi gata trei piste de tubing, o pârtie pentru sănii şi o bandă transportoare pentru urcare, cu o lungime de 80  de metri.

Potrivit caietului de sarcini, firma privată are obligaţia ca în maximum şase luni să amenajeze, pe cei 8.000 mp închiriaţi, pârtii de sanie, zorbing şi tubing, care să permită activităţi sportive atât vara, cât şi iarna.

Valoarea investiţiei de amenajare a fost calculată de municipalitate la valoarea de cel puţin 180.000 de euro. Contractul de închiriere se va întinde pe cinci ani.

Zorbing este un sport extrem destul de nou. Originar din Noua Zeelandă, Zorbing constă în rostogolirea unei persoane aflată într-o sferă transparentă, gonflabilă, de mari dimensiuni (de la 2,6 pana la 3,8 m diametru exterior) pe un teren în pantă. Zorbing-ul este un sport extrem pentru senzațiile de rotire și de aparentă imponderabilitate pe care le oferă.

Tubingul este un sport care se poate practica atât iarna, cât şi vara, pe piste speciale. Tubingul înlocuieşte sania cu inele gonflabile de mari dimensiuni, care alunecă pe o pantă, fiind ghidate de nişte mantinele în cazul tubingului de vară, sau de o pistă de zăpadă, în cazul celui de iarnă.

Comentarii

Ultimă oră