Sari la conținut

Parcul Industrial Prejmer va fi completat cu încă zece hale de producţie

parcul-industrial-prejmer-va-fi-completat-cu-inca-zece-hale-de-productie

Spaniolii de la Graells & Llonch vor construi încă zece hale de câte 540 de metri pătraţi pe suprafaţa Parcului Industrial Prejmer, a anunțat Vasile Postolache, managerul parcului inaugurat în urmă cu zece ani şi care se întinde pe 83 de hectare.

„Pentru două dintre aceste hale avem deja client, o companie din Săcele - Multitech, care produce folii, pentru altele două suntem în discuţii avansate cu un client, iar pentru celelalte vom atrage în curând diverşi clienţi”, a precizat Vasile Postolache.

Odată cu inaugurarea celor zece hale, parcul va avea un număr de peste 50 de hale închiriate. De asemenea, Vasile Postolache a precizat că în ultimii ani se observă un recul al interesului pentru investiţii în România, în principal datorită lipsei de forţă de muncă bine calificate, care preferă să ia calea Europei decât să lucreze în România.

Graells & Llonch Invest avea în plan să se dezvolte prin construcţia unui parc industrial la Turda, dar acesta a fost abandonat după ce discuţiile privind obţinerea titlului de parc industrial s-au împotmolit.

Compania Graells&Llonch a fost înfiinţată în anul 1999, în Barcelona, ca dezvoltator de parcuri industriale. Compania deţine și parcul industrial de la Prejmer, care se întinde pe o suprafaţă de 839.000 de metri pătraţi şi este ocupat în proporţie de circa 65%.

Parcul Industrial Prejmer a necesitat o investiţie de 300 de milioane de euro, printre clienţii săi actuali numărându-se companii precum Autoliv, Viacon, Loedige Machine, Katadyn, Unior-Tepid, Losan România sau Eldon.

Spaniolii dezvoltă şi un parc industrial în China, cu o suprafaţă de un milion de metri pătraţi.

Comentarii

Ultimă oră