Sari la conținut

„Parcare electrică”, la Parcul Central din Brașov

parcare-electrica-la-parcul-central-din-brasov

4 maşini electrice vor putea fi încărcate simultan pe „locurile verzi” de lângă Primărie


    Singurele 4 locuri de parcare rămase pe strada Nicolae Iorga din Braşov vor fi transformate în „benzinărie electrică”. De altfel, pentru a achiziţiona trei staţii de încărcare a maşinilor electrice, dintre care una dublă, municipalitatea braşoveană a lansat o licitaţie în valoare de 799.998 de lei cu tot cu TVA, iar ofertele sunt aşteptate până în data de 19 iunie 2020.

Conform caietului de sarcini, staţia dublă va permite încărcare rapidă. Aceasta poate încărca simultan AC (curent alternativ) şi DC (curent continuu). Celelalte două staţii vor avea sisteme de încărcare de tip AC. De asemenea, pentru supravegherea parcării vor fi montate camere de luat vederi.

Urmează alte 15 staţii de încărcare


   Staţiile de încărcare vor fi special proiectate pentru spaţiile publice, cu ecran pentru afişarea stării sistemului şi a parametrilor principali, iar afişarea se va face în limbile română şi engleză.


   Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat că montarea acestor staţii face parte din Planul privind mobilitatea urbană şi a celui privind calitatea aerului, în care sunt prevăzute măsurile necesare pentru reducerea poluării din oraş. „Pe lângă transportul în comun electric, încercăm să promovăm cât mai mult utilizarea autoturismelor electrice, prin crearea de facilităţi deţinătorilor acestora. Pe lângă locurile dedicate, ei vor avea posibilitatea de a utiliza şi staţiile de încărcare rapidă pe care le vom amplasa acolo.


   Municipalitatea va amplasa în perioada următoare, pe lângă cele de pe strada Iorga, alte 15 staţii, cu finanţare de la Administraţia Fondului de Mediu”, a declarat primarul Brașovului.

Există 73 de maşini electrice înmatriculate în Braşov

Conform informaţiilor primarului George Scripcaru, în acest moment, în municipiu sunt înmatriculate 73 de autoturisme. „Acum vreo doi ani erau doar 9. Ponderea cea mai importantă, cel puţin în acest moment, va fi a turiştilor cu maşini electrice, în special din Bucureşti, care vor putea călători către Braşov şi Poiana Braşov, având siguranţa că îşi pot încărca maşinile”, a mai spus primarul.


   Firma care va obţine contractual pentru livrarea staţiilor de încărcare de pe strada Nicolae Iorga va avea la dispoziţie 270 de zile pentru a furniza echipamentele.


    Pe de altă parte, cele 4 locuri de parcare de pe strada Nicolae Iorga, destinate încărcării maşinilor electrice, vor fi marcate cu culoarea verde şi cu panou de informare.

Comentarii

Ultimă oră