Sari la conținut

Paradă militară pe Bulevardul Eroilor din Brașov în cinstea Zilei Naționale

parada-militara-pe-bulevardul-eroilor-din-brasov-in-cinstea-zilei-nationale-

247 de militari vor defila de Ziua Națională pe Bulevardul Eroilor din Brașov. Ceremonia militară va începe la ora 14.15.  În plus, la parada militară de la Brașov va participa și aviația militară. Brașovul va fi survolat de elicoptere și de avioane de vânătoare!

Brașovenii sunt așteptați în data de 1 Decembrie, pe Bulevardul Eroilor, la ceremonia miliară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României. Activitățile sunt organizate de Prefectura Brașov, în parteneriat cu Consiliul Județean Brașov și Primăria Municipiului Brașov.

Parada militară va fi corelată cu aprinderea luminițelor de Crăciun, eveniment care se va desfășura în Piața Sfatului și va începe la ora 17.30.


     Ceremonia militară și religioasă vor debuta la ora 14.15, cu întâmpinarea prefectului județului Brașov, însoțit de comandantul Garnizoanei Brașov. După prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, fanfara militară și garda de onoare vor interpreta Imnul Național al României, după care va fi oficiat serviciul religios. În continuare vor fi ascultate alocuțiunile oficialităților, a anunțat Prefectura Brașov.


   Defilarea personalului și a tehnicii va începe de la ora 15.00, pe traseul giratoriul Livada Poștei - Teatrul Sică Alexandrescu.


    Detașamentul va fi format din comandant, drapele de luptă, precum și din 17 plutoane de câte 19 militari din structurile MApN și MAI. Vor fi prezentate 11 mijloace tehnice ale Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, cinci ale Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, patru ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și ale Grupării Mobile de jandarmi „Burebista”, opt ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov și trei mijloace tehnice ale Poliției Locale Brașov, un mijloc tehnic al SRI, precum și trei plutoane de la Academia Forțelor Aeriene Brașov.

De asemenea, la eveniment va participa și Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” Brașov, cu asigurare medicală reală, stand de prezentare și cu o ambulanță de tip C (terapie intensivă) în coloana autospecialelor MApN.

Tot în data de 1 Decembrie, pe aleea pietonală dintre Parcul Nicolae Titulescu și Bulevardul Eroilor, între 14.00 și 16.00, instituțiile din MApN și MAI își vor prezenta dotările specifice: tehnică, armament și echipamente esențiale.

 La parada militară de la Brașov vom avea și aviație militară. Brașovul va fi survolat de elicoptere și de avioane de vânătoare!     Mai exact, dacă vremea dacă vremea va permite, în timpul paradei militare, Brașovul va fi survolat de avioane și elicoptere militare și civile, precum MiG21 LancheR și IAR 330 Puma Socat, din dotarea Forțelor Aeriene Române, respectiv avioane civile aparținând Clubului Teritorial Brașov, precum AN-2, PZL-104, VILGA, IAR 46, ZLIN 526. De asemenea, va avea loc defilarea trupelor terestre ale Garnizoanei, dar și aterizarea la punct fix a unui parașutist de la Aeroclubul Teritorial Brașov.

Ceremonie şi în Piaţa Unirii


   Pe lângă parada militară şi aprinderea luminiţelor de Crăciun, pe 1 Decembrie, Junii Braşoveni vor organiza un eveniment. Astfel, începând cu ora 15.30, se vor depune coroane de flori la „Monumentului ostaşului necunoscut”, apoi vor avea loc scurte recitaluri de muzică populară.


     Iar de la ora 19.00, la Casa Armatei, este programt un dineu oficial, la care sunt aşteptaţi 300 de invitaţi.

Retragere cu torțe de la ora 19.00

La ora 19.00 este programată „retragerea cu torțe”, una dintre activitățile tradiționale ale Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”. 172 de vânători de munte vor defila cu torțe, oferind un spectacol plin de farmec. Traseul detașamentului de onoare, condus de un ofițer și compus din patru plutoane a câte 43 de militari, va fi: Biserica Neagră - Strada Mureșenilor - Bulevardul Eroilor - Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”– Sala Patria.

În timpul retragerii cu torțe va avea loc și focul de artificii (în jurul orei 19.15) pregătit de municipalitate!

Comentarii

Ultimă oră