Sari la conținut
orga-bisericii-negre-180-de-ani-vechime-

Braşovenii şi turiştii au putut asista  la un impresionant spectacol de orgă susţinut la Biserica Neagră. Stagiunea cu numărul 61 a concertelor estivale de orgă se apropie de final, pentru  luna septembrie fiind programate 4 concerte, în fiecare marţi de la ora 18.00. Sonoritatea specială a celor 4.000 de tuburi, acustica deosebită a Bisericii Negre şi preţul de numai 8 lei al unui  bilet - iată câteva motivele  care  vă pot  determina să participaţi la un  concert de orgă.

La Braşov, are loc în fiecare vară cea mai mare stagiune de concerte de orgă din ţară (atât din punct de vedere al numărului de concerte - 35, cât şi al participanţilor: o medie de 180 de persoane  la fiecare spectacol. Ultimul concert din luna august a fost susţinut de organistul Hans Şlandt, cel care mai bine de patru decenii s-a ocupat de coordonarea acestor stagiuni. Costul unui bilet este  8 lei, din care  4 lei vor merge direct în fondul destinat proiectului restaurării  orgilor  istorice din  împrejurimi.

Orga Bisericii Negre  are  o vechime de  aproape  180 de ani şi a rămas nemodificată de când a fost construită. Cu 4.000 de tuburi şi 63 de registre, orga are sonorităţi deosebite, puse în valoare şi  de acustica impresionantă a Bisericii Negre. Stagiunea cu numărul 61 a  concertelor estivale de orgă se apropie de final, pentru  luna septembrie fiind programate 4 concerte, în fiecare marţi de la ora 18.00.

Comentarii

Ultimă oră