Sari la conținut

Oportunităţi de afaceri pentru braşoveni în Algeria

Reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie România-Algeria le-au prezentat afaceriştilor braşoveni oportunităţile fără precedent din această ţară.

În urma programului prezidenţial care a fost adoptat în Algeria, au fost alocate sume fabuloase de bani pentru construcţii, infrastructură, dezvoltarea resurselor umane, agricultură, sănătate, educaţie, tehnologii de comunicare şi multe altele.
Companiile româneşti sunt binevenite în Algeria pentru a contribui la dezvoltarea domeniilor menţionate în acest program şi la participarea în implementarea proiectelor de infrastructură care includ foarte multe construcţii. „În acest moment sunt foarte, foarte multe proiecte pe costrucţii şi anume 1 milion de apartamente de locuit cu toate anexele aferente, mă refer la dispensare, locuri de joacă, mall-uri. Este vorba despre reamenajarea a 8.000 de kilometri de drumuri naţionale, construcţia a 6000 de kilometri de autostrăzi noi, amenajarea cu linii de tramvai în 14 oraşe”, a declarat Gabriella Pascaru Bisi,  director comunicare CCIR – Algeria.
Şi asta nu este tot. În program mai sunt incluse construcţia a 8 aeroporturi noi şi modernizarea celor 3 existente, realizarea a 1000 de dispensare medicale şi 177 de policlinici şi chiar ridicarea a patru oraşe noi în deşert. Doar pentru dezvoltarea infrastructurii au fost alocate peste 600 de miliarde de dolari. „Este foarte important să ne orientăm spre alte pieţe şi aici vorbim de pieţele asiatice şi de nu şi de cele africane. Iată o ţară cu un potenţial extraordinar, cu un program prezidenţial foarte proaspăt adoptat, care alocă multe fonduri pentru dezvoltarea lor economică”, a declarat Adriana Ispas, director general CCI Braşov.
Informaţii suplimentare despre dezvoltarea afacerilor în Algeria puteţi afla la sediul Camerei de Comerţ şi Insdustrie Braşov, din Centrul Civic sau pe site-ul Camerei de Comerţ şi Industrie România-Algeria: www.ccir-a.ro. La finalul seminarului, afaceriştii braşoveni au participat şi la o degustare de vin, la care a invitat a fost unul dintre cei mai buni somelieri din Europa.

Comentarii

Ultimă oră