Sari la conținut

Opera comică „Bărbierul din Sevilla”, vineri, la Brașov

opera-comica-barbierul-din-sevilla-vineri-la-brasov

Vineri, 25 mai 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, braşovenii sunt invitaţi la spectacolul cu opera comică „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, pe un libret semnat de Cesare Sterbini.

Rossini a compus această lucrare pe când avea doar 26 de ani, inspirându-se din una dintre nuvelele lui Beaumarchais şi devenind, foarte rapid, un reper al bel canto-ului. Premiera operei a avut loc pe 20 februarie 1816, la Teatro Argentina din Roma şi de-a lungul timpului, şi-a căpătat renumele de „opera buffă a tuturor operelor buffe”, devenind o capodoperă a genului şi o producţie foarte îndrăgită.

Această capodoperă a fost compusă de geniul rossinian în 20 de zile. Aproape două treimi din întreaga operă au fost concepute în numai 11 zile. Poate că în nici o altă operă rossiniană teatrul și muzica nu coexistă atât de perfect, interpretarea trebuind să se supună actoriei și vocalității deopotrivă.

Acţiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea, personajele acesteia (Figaro, Rosina, Contele Almaviva) fiind foarte populare.

În distribuție, se află soliștii Operei Brașov: Lăcrămioara Schuller – Rosina, Mihai Irimia – Contele Almaviva, Adrian Mărcan – Figaro, Marian Rește – Don Bartolo, Dan Popescu – Don Basilio, Gabriela Hazarian – Berta, Nicolae Zaharia – Fiorello/Ofițerul, Aurel Aron – Notarul, Cristian Dicu – Ambrogio.

Regia artistică a spectacolului îi aparține lui Carmen Dobrescu. La pupitrul dirijoral al Orchestrei Operei Brașov se va afla maestrul Traian Ichim. Scenografia este semnată de Rodica Garștea. Dirijorul Corului Operei Brașov: Leonard Boga. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov.


  Preţul biletelor este de 20 şi 30 de lei, dar pentru acest spectacol mai sunt puţine bilete disponibile.

Comentarii

Ultimă oră