Sari la conținut

Opera Brașov, prima Operă verde din România!

Opera Brașov se alătură celui mai important eveniment dedicat sustenabilității de mediu din România, Forumul Orașelor Verzi! Cu prilejul acestui eveniment de amploare ce se va desfășura la Brașov, în perioada 6 – 12 septembrie 2021, Opera Brașov oferă vineri, 10 septembrie 2021, de la ora 18.00, în Piața Sf. Ioan, spectacolul de balet „Fantezie în pași de dans”.

„Gala își propune să ofere și publicului larg un crâmpei din activitatea noastră din spatele scenei; Opera Brașov are incluse în programul artistic anual și lecții de balet adecvate vârstei copiilor, iar cu ocazia acestui eveniment în aer liber, veți putea cunoaște aspecte mai puțin vizibile din munca noastră. Totodată, în compania Operei Brașov, care este în formare, sunt balerini noi, pe care nu i-am prezentat încă, live, publicului. Și nu în ultimul rând, prin această gală ne dorim să susținem tineri dansatori din România, care vor avea ocazia să se antreneze cu noi și să danseze în cadrul acestui eveniment”, afirmă coregraful Alexandru Fotescu.


„Fantezie în pași de dans” ne va purta prin universul atât de divers al dansului, de la cel clasic, contemporan, ajungând până la cel neoclasic.

Totul pornește de la o prezentare a studiilor de balet, „încălzirea” pe care o fac dansatorii înainte de fiecare repetiție sau spectacol. Între momentele ce vor fi oferite de balerini se regăsesc și părți din „Anotimpurile”, pe muzică de A. Vivaldi și A. Piazzolla, ce a avut premiera în luna aprilie 2021, online, spectacol care va fi prezentat, în sală, cu public pe 25 septembrie 2021.


Gala va fi susținută de soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov. Invitați special de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” și Academia „Dance Planet” din București vor fi Sofia Constantin, Ema Stoian și Alexandru Constantin.

Comentarii

Ultimă oră