Sari la conținut
olimpia-csu-in-liga-nationala-pe-teren-propriu

UPDATE:

Olimpia CSU a obţinut o victorie în cele două partide disputate în cadrul primului turneu intermediar din Liga Naţională de baschet feminin, găzduit de Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”.

Baschetbalistele antrenate de Dan Calancea au trecut de CSBT Alexandria, scor 79-69, cedând apoi cu scorul de 54-62 în faţa lui CSM Satu Mare, echipă care a câștigat la începutul lunii martie trofeul Ligii Europei Centrale.

Cele mai bune jucătoare de la Olimpia, în turneul din weekend, au fost Higgins, care a înscris 37 de puncte și a avut 31 de recuperări, Pesovic, care a reușit 34 de puncte, și Handford, cu 27 de puncte marcate.

În urma acestui turneu, în clasament, Sepsi ocupă în continuare primul loc cu 33 puncte, urmată de CSM Satu Mare, care a acumulat 31 puncte, și Olimpia CSU Braşov, cu 28 puncte. Al doilea turneu intermediar va avea loc între 16-18 martie, la Alexandria.

----------

După ce a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupei României şi a terminat pe locul al treilea în Liga Europei Centrale, echipa Olimpia CSU Braşov va evolua în a doua fază a sezonului regulat al Ligii Naţionale de baschet feminin, în grupa 1-5.

Aceasta se va desfăşura în cadrul a două turnee, primul fiind programat la Braşov, în acest weekend, iar cel de-al doilea la Alexandria, în 16-18 martie.

Astăzi, de la ora 17, elevele lui Dan Calancea vor întâlni formația CSBT Alexandria, iar sâmbătă, tot de la ora 17, olimpicele vor juca împotriva formației CSM Satu Mare.

Potrivit tehnicianului echipei alb-albastre, Olimpia CSU va încerca să apere medalia de bronz pe care a obţinut-o în sezonul trecut. Momentan, echipa lui Dan Calancea ocupă poziţia a treia ,cu 25 de puncte, în urma lui Sepsi Sfântu Gheorghe, lider cu 31 puncte, şi CSM Satu Mare, care a acumulat 27 puncte.

La finalul celor două turnee, echipele din grupa 1-5, împreună cu primele trei clasate din grupa 6-9, în ordinea din clasament, vor intra în play-off-ul Ligii Naţionale.

Comentarii

Ultimă oră