Sari la conținut
olimpia-a-pierdut-primul-joc-al-finalei-mici

Olimpia CSU Brașov nu se regăsește. Fetele pregătite de Dan Calancea și Nenad Marinkovic au pierdut primul joc al finalei mici a Campionatului Național de baschet feminin. Campioana en-titre, CSM Târgoviște s-a impus în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” cu scorul de 71-56 (24-15, 14-10, 16-24, 17-7) și are prima șansă la cucerirea medaliilor de bronz. Brașovencele au făcut foarte multe greșeli în primele două sferturi și acest lucru s-a văzut imediat pe tabela de marcaj, Pesovic și compania intrând la odihnă în dezavantaj de 13 puncte, scor 25-38. În sfertul trei, „olimpicele” au reușit să joace aproape de ceea ce au arătat în sezonul regulat și au reușit să se apropie pe tabela de marcaj. Din păcate, baschetbalistele de sub Tâmpa nu au avut forța de a întoarce rezultatul și au părăsit terenul învinse, scor 56-71. Meciul doi al finalei mici se va juca vineri la Târgoviște.

„A fost un nou meci foarte slab făcut de noi. Am jucat doar în sfertul trei. Nu știu ce s-a întâmplat în ultimele 10-15 zile. Se pare că unele dintre jucătoarele cu expereință de la echipă au intrat deja în vacanță. Cred în continuare că putem duce seria într-un meci decisiv, dar pentru asta trebuie să jucăm așa cum am făcut-o pe tot parcursul sezonului regulat”, a declarat la final antrenorul brașovencelor Dan Calancea.

„A fost o victorie a suporterilor din Târgoviște, care indiferent de meci ne-au susținut necondiționat. Brașovul este o echipă foarte bună, care a reușit lucruri extraordinare în acest sezon, iar locul doi ocupat la finalul sezonului regulat nu a fost întâmplător. Nu știu ce s-a întâmplat cu ele în ultima lună de zile. Am fost aici și am văzut mai multe meciuri ale Brașovului și au avut o cădere inexplicabilă. Seria nu s-a terminat. Trebuie să câștigăm vineri ca să nu fim nevoiți să jucăm și un meci decisiv la Brașov”, a declarat la final tehnicianul campioanei en-titre, Predrag Vasic.

În primul meci al finalei mici, pentru Olimpia CSU Brașov, au marcat: Biljana Pesovic 15 puncte, Sharpe și Bartee câte 12 puncte, Gabi Irimia 8, Ana Ferariu 6, Jelena Mitic 2 și Dora Ardelean 1 punct. De partea cealaltă, cea mai bună jucătoare a fost Porchia Green, ea terminând jocul cu 16 puncte înscrise, 8 recuperări, 3 pase decisive și 5 intercepții. Ea a fost excelent secondată de vetereana Larisa Toma cu 14 puncte, 17 recuperări și 2 pase decisive și de Donica Cosby cu 17 puncte marcate.

Comentarii

Ultimă oră