Sari la conținut

Oktoberfest se organizează în acest an pe locul fostului stadion Municipal

oktoberfest-se-organizeaza-in-acest-an-pe-locul-fostului-stadion-municipal

Brașovenii și turiștii sunt invitați în acest an la Oktoberfest. Festivalul este organizat pe locul fostului stadion Municipal, în Bartolomeu, în perioada 2 – 12 septembrie 2021.

Festivalul a început timid la Poalele Tâmpei, iar 10 ani mai târziu a devenit cel mai mare festival de acest gen din România.

A început cu un eveniment pe un teren de 1.200 mp și 35.000 de vizitatori și a ajuns la o suprafață de 25.000 mp și 350.000 de vizitatori.

Parada Oktoberfest


Pentru a deschide în mod oficial noua ediție de Oktoberfest Brașov, joi, 2 septembrie de la ora 17.00 va avea loc o paradă pe ritmurile fanfarei și a trupelor invitate spre cortul de pe fostul Stadion Municipal. Căruțe și care alegorice cu butoaie de bere, bavarezi și bavareze, tirolezi și tiroleze vor defila din Piața Sfatului spre locația de desfășurare (Stadionul Municipal).

Ziua bavareză a multiculturalității – Ziua de Salsa


Oktoberfest este și un festival multicultural în cadrul căruia participă comunitatea grecească, maghiară, săsească, pot fi urmărite dansuri rusești, spaniole, țigănești, ansambluri folclorice de copii precum Mugurelul, dansuri de societate cu La Passion, Vio Dance, Passo Doble, etc sau ritmuri „fierbinți” cu Salsa Picante.

Miss Oktoberfest


Toate doamnele și domnișoarele cu vârsta peste 18 ani, pot participa Sâmbătă, 4 septembrie la concursul MISS OKTOBERFEST. Miss Oktoberfest nu luptă pentru pacea mondială sau salvează balenele eșuate, nu trebuie să inventeze elixirul tinereții și nici nu trebuie să aibă 90-60-90! Dacă publicul o place, indiferent de vârstă sau greutate, este câștigătoare! Și anul acesta ea va continua tradiția și va fi zâna bună pentru copiii și bătrânii defavorizați din Brașov și va cutreiera Casele de Copii și Azilele de Bătrâni pentru a împrăți daruri de suflet oferite de sponsorii Oktoberfest.

Festivitatea de deschidere – Cepul butoiului


Primarul Brașovului, împreună cu invitați speciali vor fi cei care vor da „cepul butoiului cu bere”, moment în care festivalul va fi declarat deschis! Organizatorii pregătesc și anul acesta premii spumoase pentru iubitorii de bere și se vor asigura că distracția va fi una sănătoasă, ce va respecta regulile și reglementările din contextul actual, impuse de pandemie.

Regele Oktoberfest


Pentru a câștiga coroana butoiului cu bere și titlul de Rege Oktoberfest, bărbații vor trebui să bea cu ștaif și să mânuiască cuvintele dibaci, nu doar halba! Premiul, însă va merita orice efort: un dozator cu bere instalat la Rege acasă și plinul cu butoaie pline timp de o lună!

Cea mai bună bere și trupe de muzică consacrate


Berea Oktoberfest este proaspătă, rece și delicioasă! Trupele alături de care participanții au cântat piesele preferate la cele 11 ediții ale festivalului au răspuns și în acest an invitației organziatorilor: Aalbachtaler Oktoberfest Band, Rocky 5, Trupa Șase, Fanfara Burzenland, Fanfara Jägermeister, muzică lăutărească, românească veche și nouă alături de Gabi și Remus.

Între concertele trupelor invitate, cel mai iubit DJ, DJ Edelweiss alături de Marian Maican va întreține DIN NOU spuma distracției în cortul Oktoberfest. Programul detaliat și toate surprizele pregătite de organizatori pentru brașovenii și turiștii care vin toate colțurile lumii pentru a simți DIN NOU bucuria unui festival le găsiți pe www.oktoberfestromania.ro.

Cum ajungi la Oktoberfest


Accesul în cadrul festivalului se va face din Calea Făgărașului sau dinspre Strada Craierei, în proximitatea accesului spre CSS Brașovia.

Cu mijloacele de transport în comun
Linia 9 RAT BV: Rulmentul – Independenței – Stadionul Municipal
Linia 16 RAT BV: Livada Poștei – Griviței – Cărămidăriei
Linia 23B RAT BV: Triaj – A. Vlaicu – Stadionul Municipal
Linia 23 RAT BV: Saturn – Depozite ILF – Stadionul Municipal


Traseu recomandat pentru autoturisme mici
Piața Sfatului ă Primărie – Bulevardul Nicolae Iorga – Strada Lungă – Calea Făgărașului – Cort Oktoberfest

Program Oktoberfest

Comentarii

Ultimă oră