Sari la conținut
cel-mai-mare-cort-din-romania-la-brasov

Peste o mie de hectolitri de bere în cel mai mare cort amplasat vreodată în România!Jocuri şi concursuri cu premii, muzică tradiţională bavareză şi specialităţi germane. Oferta vine din partea celor care au trudit zile multe pentru organizarea celei de-a 5-a ediţii a festivalului Oktoberfest! Vor fi zece zile de distracţie la cote maxime începând de vineri 6 septembrie pe Arena sportivă Ion Ţiriac. Festivitatea de deschidere, adică momentul în care se dă cep butoiului cu bere va avea loc vineri de la ora 16.00. Parada Oktoberfest îşi va începe traseul de la Prefectură şi va merge spre Primărie, Strada Mureşenilor - Poarta Ecaterina şi Arena sportivă Ion Ţiriac.

• Super cortul cu bere

Pentru această ediţie a festivalului Oktoberfest a fost montat la Braşov cel mai mare cort din România, identic cu cel de la München. Acesta are 85 m lungime, 40 lăţime şi 12 m înălţime. „Cel mai mare cort vreodată montat în România este la Braşov, decorurile sunt aproape gata, acum se montează ultimele detalii la decoruri, candelabrele imense sunt gata, mai vin becuri, în spate montăm lojele, separeurile celor care au rezervat adică aşa-zişilor VIP. Scena este aproape gata, afară sunt terasele deja montate, pe partea aceea montăm al doilea cort, cort-terasă pentru comercianţi, deci toată lumea lucrează ca să fim vineri gata să deschidem cel mai mare Oktoberfest nu doar din România, ci din sud-estul Europei”, a declarat Christian Macedonschi, organizator. „O să avem două formaţii noi, care vor presta foarte bine în astfel de festivaluri, ei au cântat şi la Munchen la Oktoberfest şi au o experienţă foarte mare”, ne-a spus Werner Braun, preşedintele Clubului Economic German Braşov. „Concursuri inedite, Miss Oktoberfest cu premii total inedite şi cu premii şi mai inedite. Premiul Heidi este o ladă de zestre pregătită de unul dintre sponsorii noştri în fiecare zi pe Facebook Heidi mai primeşte câte un obiect, care îi va folosi să îşi trăiască viaţa în munţi alături de iubitul ei Peter. Miss Oktoberfest pleacă acasă cu câtă bere pot duce prietenii ei, premiul cel mare îl va câştiga cea care reuşeşte să-şi atragă cele mai multe aplauze din partea publicului”, a declaratAnemona Hermeneanu, organizator.

• Ziua multiculturalităţii

Printre jocurile de la Oktoberfest se numără şi aruncatul cu cercul, butoiul la deal, gladiatorii de wursti şi bowling. Luni, 9 septembrie, va fi ziua multiculturalităţii, când vor fi prezentate tradiţiile maghiare, greceşti, săseşti, obiceiuri şi folclor din Ţara Bârsei. Marţi se vor îmbina tradiţiile româneşti cu cele săseşti într-un program folkloric din zona Braşovului cu muzică şi dans popular românesc şi german. Mai mult, vizitatorii vor putea savura specialităţi culinare germane şi vor putea asculta, printre altele şi muzică tradiţională bavareză. Tinerii muzicieni din Braşov se vor lupta în cântece-bătălia trupelor din oraşul Coroanei se va purta pe scena celui mai mare festival din Braşov Oktoberfest. Acesta se va încheia pe data de 15 septembrie.

Comentarii

Ultimă oră