Sari la conținut
ocupati-polonia

Echipa de handbal feminin, Corona Brașov, își începe în acest weekend aventura în Cupa EHF. În turul al treilea al competiției, brașovencele vor da piept cu echipa poloneză Pogon Baltica Szczecin, ambele meciuri urmând a se disputa în Polonia. Delegația brașoveană va zbura vineri spre Berlin de unde își va continua drumul spre Szczecin cu autocarul. Corona nu traversează cea mai bună perioadă. Fetele antrenate de Bogdan Burcea și Dumitru Berbece au pierdut în această săptămână duelul pentru podium cu Dunărea Brăila, iar moralul handbalistelor de sub Tâmpa nu este la cel mai înalt nivel. Cu toate acestea, fetele vor să demonstreză că sunt competitive și pe plan european și să se califice mai departe în Cupa EHF.

„Vor fi două meciuri dificile care contează foarte mult atât penmtru noi cât și pentru publicul nostru. Va fi destul de greu, pentru că jucăm la interval de nici 24 de ore, dar cu toate acestea trebuie să ne mobilizăm, să dăm totul pe teren. Trebuie să trecem cu bine de această săptămână și să dovedim că putem face față și în cupele europene, unde ne dorim un parcurs cât mai lung”, a spus centrul Andreea Pricopi.

„Așteptăm cu mult interes cele două meciuri din Polonia și bineînțeles că ne dorim să câștigăm pentru a ne califica mai departe. Știm despre ele că sunt lidere în campionatul polonez, că au două extreme foarte bune și mai multe jucătoare care ne-ar putea pune probleme. Ne dorim să anihilăm punctele lor forte, iar în final să obținem o victoria în ambele meciuri”, a spus și interul Coronei, Cristina Zamfir.

„Avem de a face cu o echipă foarte bine organizată, care joacă acasă în fața unei săli pline, o echipă cu ambiții de cupele europene. Față de anul trecut, s-au întărit. Au extreme foarte bune și după cum arată foaia de joc, se bazează foarte mult pe contraatac. Cu toate astea noi trebuie să ne concentrăm la ce avem de făcut, să ne facem jocul așa cum l-am pregătit, pentru că este clar că mergem cu gândul de a obține calificarea în turul următor. Vor fi două meciuri în mai puțin de 24 de ore, astfel că nu avem foarte multe de schimbat de la un joc la altul, însă este important să facem un prim joc bun pentru a intra în cel de-al doilea cu mai puțină presiune pe noi. Trebuie să ne adunăm și să jucăm handbalul pe care îl știm mai bine și să facem totul pentru calificare”, a declarat antrenorul Coronei, Bogdan Burcea, în conferința de presă premergătoare jocurilor din Polonia.

Pentru partidele din Polonia, Bogdan Burcea nu se poate baza pe Georgiana Ciuciulete, iar Briscan a suferit o ruptură fibrilară în finalul jocului de la Brăila și este incertă. Nici Hotea, Zamfir și Țăcălie nu sunt la forma fizică dotrită, ele venind după accidentări. Astfel dubla cu Pogon Baltica se anunță una extrem de dificilă pentru brașovence. Primul meci se va juca sâmbătă, de la ora 17.00, ora României, urmând ca cea de-a doua partidă să se dispute duminică, de la ora 16.00, ora României.

Comentarii

Ultimă oră