Sari la conținut

Obligaţiile medicilor care îi vor supraveghea pe elevi la examene

obligatiile-medicilor-care-ii-vor-supraveghea-pe-elevi-la-bacalaureat-si-evaluarea-nationala

Obligaţiile medicilor care îi vor supraveghea pe elevi la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională

Anul acesta, în contextul pandemiei de coronavirus, în fiecare unitate de învăţământ va exista un cadru medical care va supraveghea participarea elevilor din clasele terminale, respectiv a VIII-a şi a XII-a, la cursurile de pregătire, dar şi la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională.

Medicii care vor asigura asistenţa medicală pe întreaga durată a desfăşurării activităţilor au obligaţia de a măsura temperatura, care nu trebuie să depăşească 37,3 grade Celsius, la intrarea în unitatea de învăţământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic şi a elevilor.


   Totodată, organizarea spațiilor de examen trebuie să se realizeze astfel încât, în fiecare sală, candidaţii să fie repartizaţi la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, stânga/dreapta – faţă/spate.


    „Vreau să clarific următoarele aspecte: vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranţă, să evităm orice risc de îmbolnăvire. Ministerul Educaţiei împreună cu Ministerul Sănătăţii va elabora un ordin comun prin care vom stabili toate măsurile de siguranţă privind reluarea activităţii în unităţile de învăţământ. În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanţare socială. Repet: maximum 10 elevi într-o sală de clasă”, a menţionat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.


    Sălile de examen şi sălile în care îşi desfăşoară activitatea comisia din centrul respectiv se vor afla în aceeaşi clădire, iar sălile deţin sisteme de supraveghere audio-video.


    De asemenea, elevii şi profesorii vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie şi să îşi igienizeze cu dezinfectant mâinile.


  „Elevilor li se va lua temperatura, apoi vor parcurge un culoar bine definit, vor avea covoraşe cu dezinfectant, vor pătrunde în unitatea de învăţământ în care se va realiza igienizarea cu o zi înainte şi cu o oră înainte de pătrunderea personalului, plus aerisirea”, a declarat Ministrul Educației.


        Procedurile speciale după care pot susține probele pentru examenul național de Bacalaureat 2020 sau cel al Evaluării Naționale de către elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecții sau de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor fi elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății.

În cazul examenului de Bacalaureat, echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și aprobate prin ordin de ministru, potrivit noului calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat 2020, aprobat luni de Monica Anisie, prin ordin.

Comentarii

Ultimă oră