Sari la conținut

Obligaţii şi recomandări anti-COVID în județul Brașov

obligatii-si-recomandari-anticovid-in-judetul-brasov

Valabile în tot judeţul: Obligaţii şi recomandări anti-COVID anunțate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov



Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a stabilit miercuri noile reguli anti-Covid la nivelul judeţului nostru, hotărârea propusă de prefect fiind aprobată cu unanimitate de voturi.

Astfel, s-a dispus intensificarea activităţilor de control privind respectarea măsurilor deja impuse de purtare a măştii, igiena mâinilor şi distanţare fizică în locurile aglomerate prin: mesaje de avertizare, publicitate, intervenţia forţelor de ordine.

De asemenea, Comitetul a decis funcţionarea în scenariul roşu, pentru o perioadă de 14 zile, a unităţilor de învăţământ de pe raza localităţilor cu incidenţa cumulată de peste 3 la 1000 de locuitori. În acest moment, există trei asemenea localităţi, respectiv Drăguş (incidenţă cumulată 4,63 la 1.000 de locuitori), Hălchiu (incidenţă cumulată 3,22) şi Prejmer (incidenţă cumulată 3,22).

Cu mască lângă şcoli


   De asemenea, a fost decisă purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe o raza de 100 de metri în jurul perimetrului exterior al tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Braşov.


        O altă măsură este decalarea orelor de început şi sfârşit ale activităţii la nivelul instituţiilor, în vederea reducerii aglomerării la orele de vârf.

Fără evenimente „surpriză”!


     Comitetul a decis şi interzicerea desfăşurării de evenimente publice (concerte, târguri, bâlciuri, evenimente sportive şi de agrement) care favorizează aglomeraţii de persoane, al căror număr nu poate fi controlat şi în perimetre greu delimitabile. Aceste măsuri nu afectează activităţile deja reglementate cum ar fi teatre, operă, cinematografe, care au activitatea reglementată prin Hotărâri anterioare.

Dezinfectarea scărilor de bloc, din nou obligatorie


        Totodată a fost instituită obligativitatea igienizării spaţiilor comune din imobile (lift, casa scărilor) de către Asociaţiile de Proprietari. La rândul lor, autorităţile locale vor fi obligate să efectueze lucrări de dezinfecţie a spaţiilor publice pe care le au în administrare.

Dacă se poate, cu mască peste tot


    De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă recomandă ferm purtarea măştii pe toata durata deplasării în afara domiciliului. O altă recomandare este ca persoanele vulnerabile (vârstnici, persoane cu istoric medical) să evite frecventarea locurilor publice aglomerate. Pentru aceste persoane se vor implementa sisteme de prioritate. Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor implementa aceste măsuri în locurile aglomerate stabilite prin hotărârile acestora.

Comentarii

Ultimă oră