Sari la conținut

Oana Pellea vine la Brașov cu o piesă de teatru în beneficiul pacienţilor Hospice

oana-pellea-vine-la-brasov-cu-o-piesa-de-teatru-in-beneficiul-pacientilor-hospice

Oana Pellea se află la Braşov, în 7 mai 2018, pentru a fi protagonita unei piese de teatru de excepţie: „Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice”.

O piesă despre fericirea ascunsă în lucruri mărunte şi despre două feţe ale aceleiaşi monede, pe care spectatorii le descoperă în permanenţă, timp de mai bine de două ore: iubire şi durere, grijă şi răzbunare, delicateţe şi nebunie.

Spectacolul, unul caritabil în beneficiul pacienţilor de la Hospice, are loc luni, 7 mai 2018, de la ora 19.00, la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov.

    Oana Pellea o interpretează pe Betty, o femeie puternică, dar tristă, devotată, dar şi plină de reproşuri, care îşi creşte cele două fiice adolescente sacrificându-şi visele din tinereţe. În rolurile celor două fete cu personalităţi contrastante le regăsim pe Florina Gleznea şi Cristina Casian.

Peisajul familial e întregit de Alexandrina Halic, în rolul lui Nanny, o prezență discretă, dar fermecătoare prin blândețea sa. Este un spectacol care, prin interpretarea magistrală a artistelor reușește să transpună spectatorii chiar în mijlocul poveștii scrise de Paul Zindel și pusă în scenă de regizorul Mariana Cămărășan.

„Efectul razelor gamma asupra crăițelor lunatice”, este o piesă de teatru care merită văzută cu atât mai mult cu cât încasările vor merge către pacienții sprijiniți de HOSPICE.

Biletele au fost puse în vânzare pentru a fi achiziţionate online, pe site-ul https://spectacolebrasov.ro/ , la casieria Sălii Patria, Librăria Şt. O. Iosif şi la sediul Hospice Casa Speranţei din Braşov.

.............................................................................................................................

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.


     Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile.


     HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Comentarii

Ultimă oră