Sari la conținut

„O viaţă... un destin” - Evenimente la Racoş in memoriam dr. Florea Costea

o-viata-un-destin-evenimente-la-racos-in-memoriam-florea-costea

Braşovenii şi turiştii sunt aşteptaţi, sâmbătă, 22 iunie 2019, la Racoş, la Castelul Bethlen, la o serie de evenimente pregătite în memoria dr. „Bebe” Florea Costea, arheolog şi istoric braşovean ce s-a stins în ianuarie 2019.

  „O viaţă... un destin” cuprinde atât un simpozion ştiinţific, cât şi activităţi pentru copii, astfel că şi cei mici sunt invitaţi la evenimente.


   „Dr. Bebe Florea Costea, arheolog şi istoric braşovean, a lucrat la Muzeul de Istorie Braşov timp de peste 40 de ani, iar la Racoş şi-a dedicat, aş putea spune aproape toată viaţa, peste 30 de ani de muncă şi cercetări arheologice la fortificaţiile dacice de lângă Racoş. A influenţat şi a descoperit prin săpăturile arheologice, de peste 3 decenii, unele dintre cele mai interesante şi frumoase fortificaţii dacice din S-E-ul Transilvaniei, sigur o capitală, o zonă foarte importantă acum 2000 de ani pentru civilizaţia dacică. E vorba despre sanctuarul circular, al doilea ca mărime din Dacia, după cel de la Costeşti, descoperit pe Tipia Ormenişului, alte cel puţin 4-5 sanctuare pe platoul Tipiei Ormenişului, iată... câteva repere foarte importante pentru dacii care locuiau acolo.

Avem la Castelul Bethlen un simpozion dedicat activităţii de arheolog, la care participă cercetători de la Brăila, Braşov, Bucureşti, SUA. Avem gastronomie antică, activităţi pentru copii, cu inspiraţie de la Cetatea din Râşnov, o grădiniţă arheologică unde copiii vor descoperi cioburi în nisip, avem amintiri, poveşti, glume, aşa cum erau seara, la fac de tabără, la tabăra din Racoş”, a detaliat Ovidiu Savu, reprezentant al Muzeului „Casa Mureşenilor” Braşov.

Evenimentele sunt organizate de Muzeul „Casa Mureşenilor” în colaborare cu Asociaţia Alsorakosert, Primaria Racoş, Biserica Unitariană Racoş, Muzeul „Carpatilor Răsăriteni” Sf. Gheorghe, Club 41 Braşov.

Comentarii

Ultimă oră