Sari la conținut

O ursoaică de la Zoo Bârlad, adusă la Sanctuarul Libearty

o-ursoaica-de-la-zoo-barlad-adusa-la-sanctuarul-libearty

În cursul zilei de marţi, reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni s-au deplasat la Bârlad, pentru a aduce la Sanctuarul Libearty de la Zărneşti o ursoaică.


  Animalul a stat toată viaţa într-un spaţiu mic, betonat, între gratii, la grădina zoologică din localitate.


      „Grădina beneficiază de un spaţiu verde, de o piscină şi de copaci, însă acolo trăiesc alte două ursoaice. Directorul ne-a spus că de teama lor nu a vrut să iasă din spaţiul ei. Cei de acolo au acceptat mutarea ei la noi. Am făcut demersurile necesare la Garda de Mediu, Primăria Bârlad, în urma unor sesizări ale vizitatorilor. Păcat că nu s-au gândit mai repede să ne contacteze şi să îi scurteze şederea în acel spaţiu, dar ne bucurăm că mutarea a fost acceptată”, au precizat reprezentanţii AMP.

Ursoaica Roxana, în vârstă de 15 ani, a fost preluată de reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni din Brașov pentru a fi dusă către Sanctuarul Libearty de la Zărnești. Animalul a stat toată viața într-un spațiu betonat, între gratii, la Grădina Zoologică din Bârlad. Totul a plecat de la sesizările mai multor vizitatori care au văzut condițiile improprii în care locuia femela de urs. Directorul Grădinii Zoo din Bârlad a fost de acord cu mutarea într-un spațiu din Sanctuarul Liberty din județul Brașov.

Sanctuarul de urși de la Zărnești dispune de 69 de hectare de pădure de stejar, cu copaci în care urșii să se cațere, piscine în care să se bălăcească, hrană conform dietelor studiate de veterinari și îngrijirea medicală necesară. Reprezentanții asociației spun că au salvat peste 120 de urși care erau deținuți în condiții improprii.

Comentarii

Ultimă oră