Sari la conținut

O treime dintre companiile românești oferă prime de Crăciun

o-treime-dintre-companiile-romanesti-ofera-prime-de-craciun

Un an bun se măsoară pentru angajaţii români şi în valoarea primelor care le intră în buzunar în această lună. Cei care primesc prime de sărbători sunt mai ales salariaţii unor companii care au sindicate puternice, dar şi profituri considerabile. Multe dintre firmele care au anunţat că acordă astfel de bonificaţii angajaţilor sunt din sectorul auto, industria grea, dar şi IT. Şi printre angajaţii din companiile de stat sunt norocoşi. CFR-iştii vor primi anul acesta prime de Crăciun, după șase ani de pauză, scrie digi24.ro.

32% dintre companiile româneşti oferă prime de Crăciun. Valoarea acestora variază între 500 şi 700 de lei, potrivit unui studiu. Firmele care nu dau prime oferă totuşi coşuri cu produse tradiţionale de sărbători sau tichete cadou, valoare acestora variind între 100 şi 600 lei. Acordarea unor astfel de stimulente ajută companiile să rămână atractive în ochii angajaţilor, mai ales că piaţa muncii a început să se dezgheţe.

Prime mari se acordă şi în companiile unde sunt sindicate puternice. Dacia este un exemplu. Anul acesta prima brută pe care o va primi fiecare angajat se apropie de 1.200 de lei. De pe porţile uzinei de la Mioveni au ieşit în acest an, până la finalul lunii noiembrie, 314.165 de maşini.

Comentarii

Ultimă oră