Sari la conținut
o-seara-de-cosmar

România a pierdut turul barajului cu Grecia, scor 3-1 (2-1), şi are şanse mici de a mai obţine calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia.

Grecii au deschis scorul prin Mitroglou în minutul 14 și totul părea să se năruie pentru trupa condusă de Pițurcă. Tricolorii au revenit repede în joc și în minutul 19, Torje a centrat bine din lovitură liberă, iar Bogdan Stancu a adus egalarea. Din păcate pentru fanii tricolori, grecii au punctat din nou după doar două minute prin Salpigidis. În partea secundă  Mitroglou a mai înscris un gol și Grecia – România s-a terminat 3-1. Românii sunt obligați să învingă pe Arena Națională cu scorul de 2-0 pentru a merge în Brazilia. Va fi foarte greu, dar nu imposibil. Pentru meciul de la Bucureşti, Victor Piţurcă nu se va putea baza pe Bourceanu şi Lazăr, suspendaţi.

De ce nu a jucat Maxim? Selecționerul Victor Pițurcă a surprins pe toată lumea cu alcătuirea primului 11. Piți l-a titularizat în poartă pe Lobonț, care nu a avut o evoluție bună. Lobonț a greșit la golul trei și a mai greșit și la golul anulat a lui Gekas. O altă mutare neașteptată a fost titularizarea lui Cociș, care nu s-a văyut pe teren. Poate cea mai de neînțeles deciyie a lui Pițurcă a fost aceea de al ține pe bancă pe Maxim, jucător care face furori în Bundesliga și care este în atenția unor cluburi mari din Europa. „Nu regret că nu l-am băgat de la început pe Maxim, nu regret deloc, cei care au jucat au făcut-o bine. Credeţi-mă, eu ştiu cel mai bine. Sperăm că la Bucureşti, dacă va juca, să demonstreze că m-am înşelat. L-am păstrat pentru retur, l-am folosit pe Stancu în spatele lui Marica şi pentru Maxim e mai greu să joace pe bandă contra grecilor", a declarat Victor Piţurcă. Selecţionerul a explicat şi de ce l-a introdus pe Cociş titular şi care este starea lui Chiricheş. „Am jucat cu Cociş în locul lui Lazăr pentru că Lazăr a acuzat o oarecare stare de oboseală, pentru că terenul nu-i permitea şi pentru că eu îl voiam titular la Bucureşti. Chiricheş s-a antrenat separat, îi este frică să nu se lovească, sper să poată să joace în retur", a mai spus Victor Piţurcă.

Grecii sunt mai puternici. Victor Piţurcă speră ca România să întoarcă rezultatul de 1-3 cu Grecia, dar consideră că adversarii au arătat că sunt mult mai puternici.Când joci de maniera asta pierzi meciul. Adversarul e foarte bun. Din păcate am primit gol iar din faze fixe, situaţii simple. Am egalat, dar am primit repede gol. Am avea nevoie de 2-0, dacă vom reuşi să marcăm două goluri. Vom pregăti jocul pentru victorie. Din păcate i-am pierdut pe Bourceanu şi Lazăr, voiam să-i bag în teren pe amândoi la retur. Cînd joci contra unei echipe valoroase e greu să ataci. Grecia e formată din jucători extrem de valoroşi. Suporterii trebuie să fie alături de noi, sper să remontăm acest rezultat. Nu va fi uşor", a declarat Piţurcă.

„Calificarea nu este jucată”. La finalul partidei, Ciprian Marica s-a arătat dezamăgit de jocul prestat de naţională, dar speră ca lucrurile să se remedieze până la returul de marţi, de la Bucureşti. „Suntem cu toţii trişti, am pierdut o bătătlie. Calificarea nu este însă jucată. Cred că şansa trebuie să fie şi de partea noastră. Au avut parte şi de un arbitraj care i-a sprijinit. Trebuie să demonănstrăm că şi la greu suntem uniţi şi ne vom juca şansa până la capăt. Numai împreună putem reuşi. Nu este momentul să crtiticăm, să ne dăm la o parte. Ne dorim să fim încurajaţi, sprijiniţi de o întreagă Românie. Grecia a fost mai bună astăzi, ne-au dominat la capitolul fizic. Am primit golurile uşor, ştiam că va fi foarte greu să marcăm. Am pierdut mijlocul terenului, ei veneau din linia a doua şi au dominat jocul. Putem să nu lăm gol la Bucureşti. Calificarea se va juca marţi. Avem o şansă şi trebuie să ne-o jucăm", a spus Ciprian Marica.

Critici de la Chivu. Fostul căpitan al naţionalei, Cristian Chivu,  a declarat că România nu a arătat nimic în meciul de la Pireu. „Nu am arătat nimic, am jucat prost. Am dat un gol cu şansă. Poate fi însă important. Dacă vom juca la fel ca azi, nu avem nicio şansă. Grecia nu mi s-a părut o mare echipă, mă aşteptam să arate mai mult pe teren propriu. Ne-au bătut din faze fixe, ne-au surprins aiurea, cu noroc şi cu un ofsaid, dar ăsta e fotbalul. Sper să fim mai inventivi în ultimii 20 de metri", a spus Cristi Chivu.

Comentarii

Ultimă oră