Sari la conținut

O ïntâlnire plină de culoare, candoare și performanță, la Mix Actual, 31.07.2018

o-ntalnire-plina-de-culoare-candoare-si-performanta-la-mix-actual-31072018

O întâlnire din lumea Karate Kid. Sunt minunați!

Au talent, au voință, perseverență și modestie.

Fac karate de la 4-5 anișori, iar la 11 le sclipesc deja la gàt medaliile.

Matei Preda e dublu campion mondial. Mai “vârstnicul”( are 14 ani și e licean de-acum!) Vlad Marghiol este și el campion mondial. David Gheorghiaș (11 ani) e campion național, iar Antonio Dutca( tot 11) a plâns când a ieșit doar vice.

Pentru ei vacanța înseamnă antrenamente zilnice. În cantonamentul de la mare au muncit pe rupte. În Noiembrie merg la mondiale în Kazahstan și vor să aducă României medalii strălucitoare. Sensei Liviu Tăbăcaru- centura neagră 4 dani- este pentru ei modelul absolut.

Maestru emerit al sportului și unul dintre antrenorii lotului național al României la Ashihara Karate. Sensei a început sportul acum 30 de ani. La vremea altor condiții, costume și săli.

Principiile acestui sport nobil, în care înveți de fapt să lupți ca să nu lupți, au rămas însă aceleași. Ascultând acești copii, campioni la vremea la care colegii lor pierd vremea pe gadget-uri, harnici și determinați și modești, ne simțim copleșiți.

Și poate, dacă putem, punem și un ban deoparte, să poată ajunge la mondiale! Pentru că toți vin din familii frumoase, dar modeste. Și au nevoie de ajutorul nostru.


O ïntâlnire plină de culoare, candoare și performanță, la Mix Actual!

emisiunea aici :

Comentarii

Ultimă oră