Sari la conținut
o-noua-ruta-culturalturistica

O nouă Rută Cultural -Turistică, ”Porțile Transilvaniei”, a fost trasată pe harta României. Muzeul de Etnografie Brașov, Primăria Comunei Rășinari din județul Sibiu și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Turism în Bistrița-Năsăud” au contribuit la crearea unei noi Rute Cultural-Turistice.

Astfel, a fost înființat cel mai nou produs turistic, dezvoltat pe plan național, itinerariul promovând, în comun, trei destinații emblematice ale României, dar și împrejurimile acestora. Este vorba de Brașov, Sibiu și Bistrița. Denumirea „Porțile Transilvaniei” corespunde unor realități istorice, cele trei zone, încă din Evul Mediu, bucurându-se de avantajele economico-sociale oferite de situarea lor chiar în proximitatea trecătorilor către Țările Române și Imperiul Otoman.

Cele trei orașe au reprezentat porți de intrare în spațiul Transilvaniei și al Europei Centrale pentru mărfurile aduse de negustori. Itinerariul cuprinde, printre altele: Piața Sfatului, Biserica Neagră, Biserica Romano-Catolică ”Sf. Petru și Pavel”, Muzeul ”Brukenthal” din Sibiu, Mausoleul ”Andrei Șaguna” și Casa ”Emil Cioran” din Rășinari, Centrul Istoric, Biserica Evanghelică și Casa ”Argintarului” din Bistrița. Toate aceste obiective turistice vor putea fi valorificate inclusiv prin intermediul agențiilor de turism din țară și din străinătate, ca parte a unor pachete de servicii de călătorie. În acest moment, 52 de Rute Cultural-Turistice din România beneficiază de recunoașterea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Comentarii

Ultimă oră