Sari la conținut

O nouă etapă pentru proiectul cultural „Muzeul din şcoală”

o-noua-etapa-pentru-proiectul-cultural-muzeul-din-scoala

Proiectul cultural „Muzeul din şcoală” - proiect de valorificare a colecţiei „Nicolae Frunteş” şi a moştenirii culturale comunitare din Şirnea îşi continuă activităţile de teren.

Astfel, până în 10 mai 2018, iniţiatorii proiectului vor fi pe teren pentru etapa de cercetare-documentare a moştenirii culturale a comunităţii din Şirnea.

Echipa aflată la Şirnea va realiza fotografii ale localnicilor, fotografii care vor putea fi admirate apoi începând cu luna iulie, în cadrul expoziţiei organizată în Şcoala Gimnazială din Şirnea. Tot în această perioadă vor fi realizate şi o serie de interviuri cu oamenii locului, astfel încât vizitatorii expoziţiei să poată afla mai multe informaţii despre valorile culturale din Şirnea.

   „Muzeul din şcoală” este implementat de Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov, alături de partenerii săi - Asociaţia PRO-Şirnea, Primăria Fundata şi Şcoala Gimnazială Fundata.

Echipa de proiect a reuşit, anul trecut, salvarea a peste 650 de piese din colecţia Muzeului Etnografic, Olimpic şi de Artă Contemporană „Nicolae Frunteş” din Şirnea. O parte dintre acestea vor fi expuse în cadrul unei expoziţii temporare, în clădirea Şcolii Gimnaziale din Şirnea.

Comentarii

Ultimă oră