O nouă atenționare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ a fost emisă de către meteorologi.

   Atenționarea vizează județul Braşov, municipiul București, dar şi judeţele Sibiu, Suceava, Botoșani, Harghita, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Covasna, Vrancea, Galați, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Ilfov și Vâlcea.

 Astfel, de miercuri 26 iulie 2017, de la ora 20.00 și până joi, 27 iulie 2017, la ora 20.00 vom avea parte de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ.

  Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie ,,în Muntenia, Moldova și local în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se vor manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și grindină.

    În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi punctiform 50…60 l/mp.

     Astfel de fenomene se vor semnala în după-amiaza zilei de miercuri (26 iulie) şi în zona Carpaților Meridionali și a Munților Banatului, iar în Dobrogea, îndeosebi în a doua parte a zilei de joi (27 iulie) şi în cursul nopţii de joi spre vineri (27/28 iulie)” anunță ANM.