Sari la conținut
o-mie-de-caini-la-trei-hingheri

Reprezentanţii Serviciului de Gestionare a Animalelor au primit telefoane aproape non-stop în ultimele zile. Apelurile vin din partea cetăţenilor, care se tem acum din ce în ce mai tare de câinii fără stăpân. Asta după tragedia din familia băiatului ucis cu sălbăticie de câinii vagabonzi în Capitală.

Autorităţile braşovene anunţă că de luni vor aduna maidanezii de pe străzi şi îi vor duce în adăposturi, indiferent dacă au primit sau nu sesizări din partea locuitorilor. Zilele acestea se vor încheia lucrările de refacere a adăpostului de la Stupini.

• 1.000 de câini la 3 hingheri. „În ultima perioadă s-a înmulţit numărul sesizărilor pe care le-am primit, tocmai de aceea, de luni echipajul serviciului va acţiona nu numai la sesizările foarte urgente, ci la toate sesizările pe care le primim, astfel încât să asigurăm o ritmicitate de ridicare a câinilor în toate cartierele din municipiul Braşov”, a declarat Flavius Bărbulescu, şef Serviciul Public de Gestionare a Animalelor Braşov.

Deşi la Braşov Primăria a găsit soluţia salvatoare construind în 2002 adăpostul de câini de la Stupini, pe străzile Braşovului încă mai umblă 1000 de maidanezi de care trebuie să se ocupe 3 hingheri.

• Cele mari probleme Bartolomeu, Triaj şi Astra

Potrivit angajaţilor Serviciului Public de Gestionare a Animalelor, cele mai mari probleme cu maidanezii sunt în zonele Bartolomeu, Triaj şi zona Astra către Noua. Câinii fără stăpân vor fi duşi la adăpostul de la Stupini unde vor fi microcipaţi, vaccinaţi şi deparazitaţi. La Stupini există acum 140 de câini, care sunt hrăniţi şi îngrijiţi cu bani din bugetul serviciului public, dar şi cu ajutorul reprezentanţilor Asociaţiei Milioane de Prieteni. Aceştia s-au implicat şi în ceea ce priveşte lucrările de reparaţii şi igienizare a adăpostului. „În primul rând a fost refăcută în totalitate sala de tratamente şi blocul post-operator, de asemenea s-au efectuat lucrări în ceea ce înseamnă spaţiu de cazare a animalelor, începând de la acoperiş cu repararea acestuia, refacerea completă a pardoselilor din beton atât pe interior cât şi pe exterior. S-a regândit spaţiul interior în sensul de a asigura condiţiile necesare de menţinere a temperaturii pe perioada rece a anului”, a declarat Flavius Bărbulescu, şef Serviciul Public de Gestionare a Animalelor Braşov. În zilele următoare lucrările se vor finaliza. Capacitatea adăpostului de la Stupini este de 500 de câini. Tot la Braşov mai există un adăpost la Triaj, care aparţine Asociaţiei „Milioane de Prieteni“, unde sunt cazaţi peste 600 de câini.

Comentarii

Ultimă oră