Sari la conținut

O fundaţie asigură mâncare caldă la domiciliu pentru braşovenii imobilizaţi (Galerie FOTO)

o-fundatie-asigura-mancare-calda-la-domiciliu-pentru-brasovenii-imobilizati-galerie-foto

Este imobilizat la pat de cinci luni, din cauza  unor probleme la piciorul drept. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 62 ani din Braşov, care primeşte acum sprijin din partea reprezentanţilor fundaţiei Bucuria Darului, care cu ajutorul unui mijloc de transport, îi duc zilnic acasă o masă caldă. Meniul este variat în fiecare zi şi costă doar 10 lei. Persoanele bolnave şi vârstnicii au scăpat astfel de calvarul deplasărilor.

Este forfotă mare la sediul fundaţiei Bucuria Darului, acolo unde în fiecare dimineaţă maşina care transportă mâncare este încărcată cu alimente. Acestea ajung acasă la braşovenii, care nu se pot deplasa şi la cei care sunt în vârstă. Nicuşor, bărbatul care nu se poate deplasa,  primeşte şi el prânzul acasă în fiecare zi. O masă caldă costă 10 lei.

„Sincer mă ajută foarte mult aceşti oameni, care îmi aduc mâncarea acasă. Pentru mine este un ajutor mare şi le mulţumesc. Mereu mă întreabă cum mă simt şi ce fac şi eu mă bucur”, a spus Nicuşor.

„Cu ajutorul mijlocului de transport, noi reprezentanţii Fundaţiei Bucuria Darului ducem o masă caldă persoanelor, care nu se pot deplasa, bătrâni, persoane bolnave, oameni singuri, care se bucură nu doar de mâncare, ci de vizita noastră”, a spus responsabilul PR al Fundaţiei Bucuria Darului, Claudia Stănuleţ.

Specialiştii fundaţiei Bucuria Darului s-au înscris într-o competiţie, cu un proiect intitulat „O şansă la viaţă pentru persoanele fără adăpost”. Dacă vor reuşi să aibă un număr mare de donatori, cu suma minimă de 5 lei, instituţia bancară, care a lansat concursul, va dubla suma strânsă, în limita a 5.000 de euro. „Cei care doresc să îi ajute pe oamenii străzii trebuie să acceseze site-ul www.bucuriadarului.ro, aici se accesează bursa binelui pentru a ajunge pe pagina proiectului şi se apasă butonul donează, după care se completează câmpurile aferente”, a completat Claudia Stănuleţ.

Cei care vor dona trebuie să ştie că vor veni în sprijinul persoanelor fără adăpost din Braşov, oameni cărora le-a mai rămas doar speranţa că cineva bun la suflet va face un gest nobil pentru a le mai alina suferinţa.

„Ne dorim să câştigăm acest proiect, iar cu banii strânşi vom amenaja spaţiul în care oamenii străzii îşi petrec timpul, pentru a-i reintegra social, căutându-le un loc de muncă, având acces la igienă şi, bineînţeles, la o masă caldă”, a declarat Claudia Stănuleţ.

Comentarii

Ultimă oră