Un fotograf celebru pentru portretele unor vedete internaționale, precum Johnny Depp, Yoko Ono sau Bob Geldof, a reușit performanța unică de a vinde o fotografie a unui cartof organic cu aproape 1 milion de euro.
     Kevin Abosch, în vârstă de 46 de ani, a confirmat în această săptămână vestea vânzării fotografiei către un om de afaceri european. El a fotografiat cartoful pe un fundal negru, folosind o singură sursă de lumină artificială și o cameră foto digitală, notează Agerpres. Cartoful organic irlandez, fotografiat în 2010 și a cărui imagine a fost montată pe o suprafață de aluminiu compozit, se alătură astfel unui portofoliu de renume al fotografului, cu nume mari precum Steven Spielberg, Dustin Hoffman, Michael Palin, Sheryl Sandberg de la Facebook sau Malala Youfafzai.
     Fiind unul dintre cei mai căutați fotografi din lume, portretele austere ale lui Kevin Abosch se vând pornind de la 200.000 de lire sterline.
Potrivit BBC News, afaceristul european ar fi consumat mai multe pahare de vin când a discutat cu Kevin Abosch despre tablou, iar prețul l-au stabilit două săptămâni mai târziu, a spus Kevin Abosch pentru The Sunday Times.