Sari la conținut

O firmă de salubritate a testat „operatorul de platformă” la Brașov

o-firma-de-salubritate-a-testat-operatorul-de-platforma-la-brasov

Una dintre firmele de salubritate a testat „operatorul de platformă” la Brașov, în Valea Cetăţii. Și pentru că inițiativa a fost considerată un succes, modelul va fi extins în această săptămână.


   Pentru a nu mai avea platforme invadate de gunoaie, una dintre firmele de salubritate din Braşov, Brai Cata, a testat în Valea Cetăţii, timp de două săptămâni o soluţie simplă: operatorul de platformă.

Astfel, în ultimele două săptămâni, zi de zi, la boxa nr. 184, unde sunt şi trei „clopote” pentru colectarea selectivă, de la intersecţia străzilor Arţarului şi Carpenului, a existat un monitor, care a făcut curăţenie când a fost cazul, a sortat deşeurile reciclabile de la cetăţeni şi le-a depus în containerele speciale, a păzit zona, astfel încânt deşeurile reciclabile să nu fie furate, iar când s-au umplut europubelele, a sunat la firmă, pentru a fi trimisă o mașină ca să preia gunoiul.

 Deși la prima vedere s-ar considera că n-ar fi așa, totuși făcând calculele, rezultă costuri mai mici pentru firmă!


   Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a afirmat că operatorul de salubritate consideră acest proiect un succes.

„A crescut semnificativ cantitatea de deşeuri reciclabile colectată de la cetăţeni, astfel că au fost reduse costurile. De asemenea, nu a mai fost nevoie de intervenţia unor utilaje pentru a face curăţenie”, a afirmat Sorin Toarcea.

Acesta a mai spus că, în cursul acestei săptămâni, la alte cinci boxe din oraş vor mai exista operatori, prima pe str. Vişinului (la intersecţia cu str. Nucului), a doua pe str. Popa Şapcă, a treia pe str. Sitarului, a patra pe str. Pârâului, iar a cincea pe str. Cocorului, toate administrare de firma amintită.

„Ulterior, se va studia posibilitatea ca încă două platforme din oraş să fie incluse în acest proiect”, a mai menționat Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toacea.

Comentarii

Ultimă oră