Sari la conținut

Nuntă, botez, orice eveniment se anunţă cu 72 de ore înainte

nunta-botez-orice-eveniment-se-anunta-cu-72-de-ore-inainte

200 de oameni - acesta este de ieri, numărul maxim de persoane care se pot întâlni fără aprobarea DSP


   Noile măsuri ale autorităţilor centrale privind coronavirusul a început să îşi producă efectele şi la Braşov. Astfel, ieri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a aprobat o hotărâre prin care a stabilit că „orice manifestare care presupune participarea unui număr mai mic de 1.000 de persoane pe raza judeţului Braşov va fi comunicată de către organizatorul evenimentului cu minim 72 de ore înainte de desfăşurarea acestuia către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov, dar şi către Instituţia Prefectului Braşov”. În baza datelor transmise de organizatori, DSP va evalua evenimentul şi va aviza sau refuza respectiva manifestare.

Printre altele, organizatorii unui eveniment trebuie să comunice „densitatea mulţimii”, numărul de participanţi care vin din ţări afectate de focare în termen de 14 zile înainte de eveniment, vârsta participanţilor sau tipul sau scopul evenimentului.


   Comitetul a menţionat că această măsură vizează manifestările de ordin sportiv, religios, cultural, festival / concert, politic, conferinţe.


    Dacă iniţial nu se ştia care e pragul minim al numărului de oameni care aveau voie să se întâlnească fără aprobare de la DSP, acest lucru a fost reglementat la şedinţa de la palatul Victoria de ieri, de la ora 14.00. Astfel, doar adunările cu peste 200 de participanţi au nevoie de avizul DSP, au comunicat autorităţile de la Bucureşti.


   În același timp evenimentele cu peste 1000 de persoane sunt interzise.


   (Începând cu data de 8 martie 2020 și până pe 31 martie manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu peste 1000 de persoane sunt interzise. De asemenea, sunt condiții clare și pentru organizarea evenimentelor private cu un număr mai mic de 1.000 de persoane.


    Măsura este obligatorie la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii sau excepțiilor).


   Orice manifestare, fie că e publică sau privată, trebuie să se supună regulilor. Având în vedere că suntem în perioada postului, autoritățile au considerat că nu se prea pune problema de nunţi şi botezuri, dar nu este exclus.


   („În ceea ce privește evenimentele cu mai puțin de 1.000 de persoane, ele vor fi analizate pe baza unor criterii, care s-au stabilit deja și s-au precizat, există fișe de evaluare a riscului”, a declarat medicul epidemiolog, Luminița Dumitrașcu. Potrivit acesteia, fișa de evaluare a riscului va fi întocmită de specialiști din Direcția de Sănătate Publică).

Concert amânat la Sala Sporturilor Braşov


    De altfel, potrivit conducerii Direcţiei de Sport şi Tineret din Primăria Braşov, la Sala Sporturilor au fost amânate deja câteva evenimente. Astfel, pentru data de 12 martie 2020 era programat un concert al trupei The Motans, însă organizatorii au decis reprogramarea lui.


   „De asemenea, la finalul acestei săptămâni erau programate două competiţii sportive, una de volei, iar cealaltă de karate şi ambele au fost amânate. Totodată, săptămâna viitoare era programată o manifestare religioasă care, cel mai probabil, va fi reprogramată”, a declarat şeful Direcţiei, Emilian Cernica.


   Totodată, el a precizat că meciurile din play-off-ul campionatului naţional de hochei de pe Patinoarul Olimpic se vor desfăşura, cel mai probabil, fără spectatori. De asemenea, au fost luate măsuri speciale şi la Bazinul Olimpic, unde angajaţii au primit echipamente de protecţie şi se realizează igienizări cu ajutorul soluţiilor dezinfectante.

 Instituţiile de cultură, doar program de weekend


     În ceea ce priveşte instituţiile de cultură aflate în subordinea municipalităţii braşovene, putătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a declarat că spectacolele pentru copii din timpul săptămânii ale Operei Braşov şi Teatrului Arlechino au fost suspendate deja. „Deocamdată, spectacolele din weekend-uri se desfăşoară normal”, a declarat Sorin Toarcea.

Comentarii

Ultimă oră